Egy másik F1-es csapat kedvéért távozik a Ferrari kulcsembere - F1VILÁG.HU

Egy másik F1-es csapat kedvéért távozik a Ferrari kulcsembere

HIRDETÉS
Megerősítette a Ferraritól távozó David Sanchez, hogy a jövőben egy másik Forma-1-es istállónál folytatja majd pályafutását.
David Sanchez, Ferrari

A neves szakember az elmúlt két szezonban a Ferrari F1-es autóinak tervezéséért és fejlesztéséért felelt, nemrég pedig kiderült, otthagyja a patinás olasz istállót. A szakember az elmúlt évtizedet a maranellói gárda kötelékében töltötte, a minap pedig közösségi oldalán erősítette meg, a Forma-1-től nem távolodik el.

„10 évet töltöttem el a Ferrarinál, és úgy döntöttem, távozom a csapattól egy másik F1-es projekt miatt” – fogalmazott Sanchez. „Jó ideje érlelődött már a döntésem. Várom már, hogy visszatérjek a munkához.”

Bár azt Sanchez nem erősítette meg, hol folytatja, olasz médiajelentések szerint a McLarenhez csatlakozik, ahol 2007 és 2012 között dolgozott már egyszer – ezt megelőzően pedig két évet töltött el a Renault-nál.

Sanchez távozása a második komoly változás a Ferrari háza táján azóta, hogy Fred Vasseur átvette Mattia Binotto csapatfőnök helyét, az istálló új vezetője ugyanis nemrég lecserélte a stratégiai főnök Inaki Ruedát, kinek helyét Ravin Jain vette át.

Olasz sajtóértesülések szerint nem kizárt, hogy további változások történnek majd a patinás istálló háza táján – erről részletesen ebben a cikkben írtunk.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!