Friss hírek

Egyedi újítással készül a Mercedes, nem tervezik másolni a Red Bullt

Már gőzerővel dolgozik idei versenyautójának továbbfejlesztésén a Mercedes, hamarosan pedig pályára is viszi újításait, a Red Bull megoldását azonban nem kívánják másolni a németek.

A Mercedes tavaly nagy feltűnést keltett a bokszutcában, amikor pályára vitte a tulajdonképpen oldalszekrények nélküli versenyautóját. Bár a koncepció hatékonyságát sokan megkérdőjelezték, és a Mercedes sem tudott jó teljesítményt nyújtani, a német istállónál úgy tartják, ennek legfőbb oka nem az egyedi filozófia volt, hanem az, hogy rengeteget küszködtek a „delfinezés” jelenségével.

Mivel a problémát az idei évre megoldották, a csapat kitartott egyedi megoldása mellett, melyben rengeteg potenciált lát. Jó ideje pletykálják azonban, hogy a Mercedesnél már dolgoznak egy „B-autón”, mely hasonló lehet a Red Bulléhoz az oldalszekrények tervezési filozófiáját tekintve.

Hirdetés
 

Azt már egy ideje tudni lehet – hiszen azt a csapatnál is elismerték –, hogy a W14-es kódjelű versenygép oldaldobozai a szezon elején átalakulnak majd, Mike Elliott, a Mercedes technikai igazgatója azonban cáfolta, hogy a Red Bullt próbálják másolni. Azt mondja, szemmel látható lesz a különbség a mostani megoldásukhoz képest, viszont egyik csapatéra sem fog hasonlítani.

„Jön egy új kocsitest, ami másképp fog kinézni” – mondta a szakember a Sky Sports F1 bokszutcai riporterének, Ted Kravitznak. „Nem fog hasonlítani egyik másik csapat autójára sem, a miénk továbbfejlesztése lesz. Már úton van.”

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes tervezi-e lemásolni a Red Bull oldalszekrény-koncepcióját, a szakember így felelt: „Ez nem szerepel a jelenlegi terveink között.”

Elliott azt mondja, nagyon bíznak abban, hogy a folyamatos fejlesztéseknek hála ismét esélyük lesz a világbajnoki címre.

„Remélhetőleg visszatérünk, de azt gondolom, alázatosnak kell lennünk, és nem szabad elfelejtenünk, hogy remek ellenfeleink vannak” – fogalmazott. „Ha előre tudtuk lépni, és közelebb kerültünk az élcsapatokhoz, akkor újra harcban vagyunk. Ha pedig képesek leszünk fejleszteni a szezon során, akkor remélhetőleg harcolni tudunk a bajnoki címért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!