Eldőlt: 2024-ig Monzában lesz az Olasz Nagydíj! - F1VILÁG.HU

Eldőlt: 2024-ig Monzában lesz az Olasz Nagydíj!

HIRDETÉS
2024-ig biztosan Monzában rendezik majd a Forma-1-es Olasz Nagydíjat, a legendás versenypálya ugyanis meghosszabbította szerződését a sportág tulajdonosával, a Liberty Mediával.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 02: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer leads Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF71H on track during the Formula One Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 2, 2018 in Monza, Italy.  (Photo by Charles Coates/Getty Images)

Az olaszországi verseny jövője sokáig bizonytalan volt, a Forma-1 vezetősége, illetve az olasz autóklub (ACI) azonban nemrég megállapodásra jutott, az Olasz Nagydíj előestéjén pedig bejelentették: 2024-ig meghosszabbították megállapodásukat.

Az Olasz Nagydíj 1950 óta kihagyás nélkül szerepel az F1-es versenynaptárban. Az 1980-as verseny, imolai verseny kivételével mindig Monzában tartották a versenyt.

Monza összesen 68 F1-es futamnak adott eddig otthont, és összesen 12 alkalommal dőlt el ott az egyéni világbajnoki cím sorsa. Utoljára 1979-ben, amikor Jody Scheckter lett a sorozat legjobbja.

Scheckter egyébként ezen a hétvégén ott lesz Monzában, és vezetni is fogja azt a Ferrari 312 T4 kódjelű modellt, mellyel 40 éve világbajnok lett.

A monzai versenypálya a leggyorsabb a Forma-1-es versenynaptárban: a legnagyobb átlagsebességű futamot 2003-ban tartották itt, amikor Michael Schumacher 247,585 km/h-s átlagsebességgel diadalmaskodott. Tavaly pedig Kimi Räikkönen megfutotta a Forma-1 történetének legnagyobb átlagsebességű körét 263,587 km/h-val.

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!