Eldőlt: Idén nem lesz F1-es verseny Hockenheimben - F1VILÁG.HU

Eldőlt: Idén nem lesz F1-es verseny Hockenheimben

HIRDETÉS
Idén biztosan nem rendeznek Forma-1-es versenyt Hockenheimben – ezt a német versenypálya illetékesei jelentették be csütörtökön.
2019 German Grand Prix, Sunday - Wolfgang Wilhelm

Bár a 2020-as idényben az eredeti tervek szerint nem rendeztek volna Német Nagydíjat, a koronavírus-járvány miatt Hockenheim neve mégis felmerült lehetséges versenyhelyszínként, a pálya illetékesei pedig egyeztetéseket is folytattak a Forma-1 jogtulajdonosával, a Liberty Mediával.

Felmerült, hogy a versenypálya októberben látná vendégül a mezőnyt Imolával és Portimaóval karöltve, a szervezők azonban csütörtökön bejelentették, erre biztosan nem kerül sor, mivel nincs garancia arra, hogy elegendő néző látogathat ki a futamra.

Az Forma-1 azt reméli, szeptemberben már nézők előtt rendezhetnek versenyeket, a tervek szerint először a szeptember 27-i Orosz Nagydíjon lehet közönség. Hockenheimben azonban szigorú korlátozások vannak még érvényben, és egyelőre nem sok esély van arra, hogy ezen jelentősen enyhítenek a közeljövőben.

„Mai szemmel nézve egy potenciális októberi verseny esetében nem tudjuk azt feltételezni, hogy több mint 500 néző kilátogathat” – mondta Jorn Teske, a Hockenheimring vezérigazgatója a Motorsport.com című lapnak.

„Gazdasági szempontból tehát kevésbé vagyunk vonzóak a Forma-1 számára, mint egyéb versenypályák, ahol bizonyos feltételek mellett lehetnek majd nézők.”

„Szóval nem tudunk élni a lehetőséggel, tehát nem tudunk nagydíjat rendezni a koronavírus-járvány miatti különleges körülmények közepette. Megerősíthetjük, hogy 2020-ban nem lesz nagydíj Hockenheimben.”

A Forma-1 vezetősége most egy másik német pályával, a Nürburgringgel folytat egyeztetéseket: az aszfaltcsík utoljára 2013-ban fogadta a száguldó cirkusz mezőnyét.

„Egyelőre nincs miről beszámolnunk” – fogalmazott a pálya szóvivője. „Az egyeztetések a Forma-1 és a Nürburgring között újra és újra megtörténtek az utolsó, 2013-as verseny óta.”

„Idén ismét egyeztettünk egymással. De ahogy mindig is mondtuk, egy Forma-1-es versenynek gazdasági szempontból értelme kell, hogy legyen a Nürburgring szempontjából.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!