Költségplafon-ügy

Elképesztő viselkedés a gokartversenyen – az FIA vizsgálatot indít

Vizsgálatot indít a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Gokart Világdöntő múlt hétvégi, lonatói rendezvényén történtek miatt. A motorsport-közösséget valósággal sokkolta az egyik résztvevő sportszerűtlen viselkedése.

A közösségi oldalakon villámgyorsan terjedni kezdtek a verseny helyszínén történt incidens videófelvételei: ezeken az látható, hogy egy olasz versenyző, bizonyos Luca Corberi összetört gokartjának egyik elemével megpróbálja megdobni versenytársát, Paolo Ippolitót, akivel nem sokkal korábban egy incidensbe keveredett.

Corberi nem találta el Ippolitót, ám egy másik gokart nekiütközött a behajított lökhárítónak. Az olasz gokartos ezt követően nem fogadott szót a versenyrendezőknek, akik megpróbálták elzavarni őt a pálya széléről.

Egy másik videón már az látható, ahogy Corberi a verseny után valósággal nekitámad Ippolitónak a parc fermében, melyet követően kisebb tömegverekedés alakul ki.

Jenson Button korábbi F1-es világbajnok a látottak után a közösségi oldalán fakadt ki.

„Luca Corberi minden esélyt tönkretett arra, hogy versenyzői pályafutása legyen a kiábrándító viselkedésével” – fogalmazott az angol, aki szerint őt és apját – aki egyébként a pálya tulajdonosa – életre szóló eltiltással kellene sújtani.

Az ügyben megszólalt a korábbi Forma-1-es versenyző, Felipe Massa is, aki az FIA gokartbizottságának elnöke. Ő vasárnap ott volt Lonatóban, így természetesen tudott a történtekről.

„Ez a viselkedés elfogadhatatlan a mi sportunkban” – írta hétfőn a brazil. „Ezek a személyek következményekkel fognak szembenézni.”

Corberit egyébként diszkvalifikálták a lonatói eseményről a történtek után, míg Ippolitót ugyancsak kizárták az általa okozott incidens miatt. Az FIA a vasárnap történtek miatt azonnali vizsgálatot indított

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Elképesztő viselkedés a gokartversenyen – az FIA vizsgálatot indít
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!