Friss hírek

Exkluzív: Vettel szerint Räikkönen összekapja magát

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel meg van győződve arról, csapattársa, Kimi Räikkönen összekapja majd magát, és az évad további részében kiváló eredményekre lesz képes.


A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel meg van győződve arról, csapattársa, Kimi Räikkönen összekapja majd magát, és az évad további részében kiváló eredményekre lesz képes.

Míg Vettel jelenleg 120 pontjával a bajnoki tabella harmadik helyét foglalja el, és nyerni is tudott már a Ferrari színeiben idén, addig Räikkönen rengeteget küszködik: mindössze 72 pont szerepel a neve mellett, az elmúlt versenyeken pedig többször hibázott is.

Hirdetés
 

A Ferrari márpedig a finn idei szereplése alapján dönt majd arról, meghosszabbítja-e a szezon végén lejáró szerződését.

Vettel a Ferrari Racing Days hungaroringi hétvégéjén az F1Világ.hu kérdésére azt mondta, biztos abban, a 2007-es év világbajnoka feláll a padlóról és jó eredményeket ér majd el a továbbiakban.

„Számomra remekül indult az év, sikerült jó eredményeket elérnem, neki azonban jóval nehezebben alakult az idény első fele, ezt pedig érdekes látni. Nyilvánvaló, hogy Kimi szezonja eddig sokkal hullámzóbban alakult, mint az enyém” – mondta a Forma-1 négyszeres világbajnoka lapunknak, amikor a Shell által szervezett budapesti sajtótájékoztatón arról faggattuk, mi a titka idei következetességének, és mi lehet az oka csapattársa küszködésének.

„A Forma-1-ben megtörténnek dolgok, és voltak is kisebb hibái a közelmúltban, de ilyen az autóverseny – ezzel együtt kell élnünk. De tény, hogy jóval balszerencsésebb volt nálam az év első felében.”

„Ugyanakkor azt gondolom, hogy ő egy rendkívül versenyképes és tehetséges pilóta, és mindent meg fog tenni azért, hogy hasonlóan következetes tudjon lenni a szezon további részében, mint én. Biztos vagyok abban, hogy feláll majd a padlóról és sokat hozzátesz majd a csapat idei szerepléséhez.”

Vettel a Hungaroringen hozzátette azt is, szeretné, ha Räikkönen a Ferrarinál folytatná jövőre, de ebben a kérdésben nem ő dönt.

„Bárcsak Kimi maradna, de nem én döntök erről, nem is ismerem a részleteket” – mondta a német.

„Mindketten nyerni akarunk, a határokat feszegetjük, és próbáljuk a lehető legnagyobb mértékben támogatni a csapatot.”

Vet

Vettel a Ferrari Racing Days hétvégi, magyarországi rendezvényén autóba is pattant: a patinás olasz istálló F2012-es modelljével tett meg több kört a Hungaroringen, a közönséget pedig látványos piruettekkel szórakoztatta a célegyenesben.

„Nagyon élveztem, jó volt látni, hogy ennyi rajongó kilátogatott a pályára” – mondta a Ferrari világbajnok pilótája.

„Ritkán adatik meg, hogy csak úgy szórakozásból vezethetek egy Forma-1-es Ferrarit és valami különlegeset mutathatok a rajongóknak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!