F1: Befagyasztják a bokszutcai eszközök fejlesztését is! - F1VILÁG.HU

F1: Befagyasztják a bokszutcai eszközök fejlesztését is!

Szeptemberben „befagyasztják” a bokszutcai eszközök fejlesztését a Forma-1-ben.

Amióta a versenyek közbeni tankolást betiltották a száguldó cirkuszban, a kerékcserék gyorsaságának még komolyabb jelentősége lett.

Amellett, hogy a csapatok napi szinten gyakorolják a bokszkiállásokat, természetesen a rendelkezésre álló eszközöket – például a kerékkulcsokat, vagy emelőket – is folyamatosan fejlesztik annak érdekében, hogy előnybe kerüljenek riválisaikkal szemben.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legújabb technikai direktívája azonban szeptember 30. határidővel betiltja a bokszutcai eszközök fejlesztését – természetesen a költségcsökkentés jegyében.

A testület mind a 10 csapatot arra kérte, július 22-ig küldje el nekik a bokszutcai eszközeik részletes leírását. Ezeken az információkon szeptember 30-ig még módosíthatnak, utána azonban már csak kisebb módosításokat engedélyeznek.

Korábban egyébként felmerült, hogy egységes bokszutcai eszközöket vezetnek be a Forma-1-ben, ehhez azonban minden istállónak új felszerelést kellett volna vásárolnia, ami valójában csak növelte volna a költségeket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!