Eifel Nagydíj
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 20: Valtteri Bottas, Mercedes F1 W11 EQ Power+, pit stop during the Barcelona February testing I at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 20, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)
Fotó: Pirelli
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

F1: Befagyasztják a bokszutcai eszközök fejlesztését is!

Szeptemberben „befagyasztják” a bokszutcai eszközök fejlesztését a Forma-1-ben.

Amióta a versenyek közbeni tankolást betiltották a száguldó cirkuszban, a kerékcserék gyorsaságának még komolyabb jelentősége lett.

Amellett, hogy a csapatok napi szinten gyakorolják a bokszkiállásokat, természetesen a rendelkezésre álló eszközöket – például a kerékkulcsokat, vagy emelőket – is folyamatosan fejlesztik annak érdekében, hogy előnybe kerüljenek riválisaikkal szemben.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legújabb technikai direktívája azonban szeptember 30. határidővel betiltja a bokszutcai eszközök fejlesztését – természetesen a költségcsökkentés jegyében.

A testület mind a 10 csapatot arra kérte, július 22-ig küldje el nekik a bokszutcai eszközeik részletes leírását. Ezeken az információkon szeptember 30-ig még módosíthatnak, utána azonban már csak kisebb módosításokat engedélyeznek.

Korábban egyébként felmerült, hogy egységes bokszutcai eszközöket vezetnek be a Forma-1-ben, ehhez azonban minden istállónak új felszerelést kellett volna vásárolnia, ami valójában csak növelte volna a költségeket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

F1: Befagyasztják a bokszutcai eszközök fejlesztését is!
Melbourne állítja, ők rendezik az F1-es idénynyitót 2021-ben
Norris visszavágásra készül Portimaóban
A Ferrari nem vár nagy ugrást 2021-ben
Red Bull: Vettel szétesett fejben, ezért hibázik annyit
Racing Point: A Renault-nak és a McLarennek szabad másolnia a Mercedest?!