F1: Hockenheim mihamarabb döntést akar - F1VILÁG.HU

F1: Hockenheim mihamarabb döntést akar

Mihamarabb döntést várnak a Forma-1 vezetőitől a hockenheimi versenypálya üzemeltetői – a német aszfaltcsík szívesen fogadná a királykategória mezőnyét idén, a végtelenségig azonban nem várhatnak.

A Forma-1-es világbajnokság július elején, Ausztriában rajtol majd, egyelőre 8 zárt kapus európai verseny időpontja ismert.

A mezőny ősszel Ázsia, Amerika és a Közel-Kelet felé venné útját, ám jó esély van rá, hogy szeptemberben további európai futamokkal bővül a program.

Lehetséges helyszínként egyebek mellett Hockenheim neve is felmerült, a versenypályával fel is vette a kapcsolatot az F1-es vezetőség.

A pálya vezérigazgatói, Jörn Testke és Jochen Nerpel a Motorsports Weeknek nyilatkozva elmondták, fontos lenne mihamarabb tudniuk, mire számíthatnak.

„Hogy a bajnokság folytatódni fog a mostanáig publikált 8 európai verseny után, az egyelőre csak spekuláció. És ugyanez vonatkozik arra is, hogy lesz-e verseny a Hockenheimringen” – mondták.

„Örömmel megvizsgáljuk, hogy lehetőség lenne-e megtartani egy eseményt, ha igény érkezik hozzánk. De az esélye annak, hogy ez megtörténik, nem nő azzal, hogy telik az idő.”

„És alapvetően nekünk a prioritás az, hogy a lehető legjobb gazdasági feltételeket biztosítsuk a versenypályánknak. Ez az oka annak, hogy nem tudunk hetekig megtartani megerősítetlen dátumokat a Forma-1-nek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!