Orosz Nagydíj
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

F1: Közel a 2021-es versenynaptár véglegesítése

NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 02: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W11 leads Valtteri Bottas of Finland driving the (77) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W11, Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 and the rest of the field at the start during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on August 02, 2020 in Northampton, England. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Fotó: Red Bull Racing
Egyelőre ugyan a 2020-as versenynaptár sem 100 százalékos, a Forma-1 vezetősége már a 2021-es szezon véglegesítésén is dolgozik – úgy tűnik, a rekord jövőre születik meg, ugyanis 22 versennyel tervez az F1!

A koronavírus-járvány miatt egyelőre a 2020-as szezon második fele is bizonytalan, eddig novemberig ütemezték be a versenyeket – időközben azonban a 2021-es versenynaptárra vonatkozó megegyezések megszülettek, már csak az aláírásra várnak néhány helyszínnel. 

Chase Carey, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója elmondta, minden rendben halad a tervekkel, a vírus a jövő évi programot egyelőre nem befolyásolja, azzal számolnak, hogy addigra javul a helyzet világszerte.

Habár normális esetben már bejelentették volna a tervezett versenynaptárt, ezt egyelőre nem tudják megtenni, mert még az idei évre koncentrálnak.  

„Még nem jelentettük be a 2021-es terveket, mert a fókusz most a 2020-as éven van” – nyilatkozta Carey. „De elég közel állunk, hogy véglegesítsük. Van néhány megegyezés, amit még alá kell írni, ahol megállapodtunk az üzleti feltételekről, csak papírra kell vetni.”

„Ezek olyan tárgyalások, amelyek a vírus előtt kezdődtek volna, és határozottan nem érte őket semmi negatív hatás. És úgy gondolom, fontos, hogy visszatérjünk a világba, amikor már tudjuk, hogy lehet. A beszélgetésekben és az érdeklődésben semmi negatívumot nem tapasztalunk, ami a 2021-es versenynaptárt illeti” – folytatta. 

A 2021-es naptárt úgy tervezzük, hogy hasonlóan nézzen ki, mint amire az idei év elején számítottunk.Aztán módosítjuk nyilván, hiszen mi sem látjuk jobban, hogy hogy áll majd a vírushelyzet.”

„Úgy gondolom, észre kell vennünk, hogy 5 hónapja tart a vírus, és a szezonunk márciusban, 7 hónap múlva kezdődne. Szóval hosszú idő, és az oltóanyaggal, az ellátással és a teszteléssel kapcsolatban addig még további lépések születhetnek.”

„22 országban versenyzünk, szóval sokkal nagyobb, vegyes problémákkal kell megküzdenünk, de úgy tervezzük 2021-et, hogy úgy nézzen ki, amit szeretnénk: ami valószínűleg egy 22 versenyes naptár lesz.”

Elképzelhető, hogy a 2022-es szezon később kezdődik majd, miután az idei utolsó versenyt valószínűleg december közepén tartják – így a csapatok számára elegendő idő jut a felkészülésre.  

Talán így lesz, szóval az év második fele sűrűbb lehet – és tettük bele egy kis rugalmasságot is.”

Az F1 főnöke elmondta, amellett, hogy az elképzeléseikhez ragaszkodnak a tervezés során, azzal számolnak, hogy nézőkkel fogják megrendezni a nagydíjhétvégéket. 

„Ezen a ponton olyan versenyeket tervezünk, ahol ott lesznek a szurkolók. A legtöbb országgal kapcsolatban vagyunk, de ezt senki nem látja előre. Valószínűleg sok sportot rendeznek meg előttünk, és ebből mi tanulhatunk.”

Carey hozzátette, a 2021-es szezon nagyjából már összeállt, már csak véglegesíteni kell a megállapodásokat – az új tárgyalások már a 2022-es szezonra vonatkoznak, viszont azok még nagyon korai szakaszban vannak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Szocsiban!