Friss hírek

F1: Közel a 2021-es versenynaptár véglegesítése

Egyelőre ugyan a 2020-as versenynaptár sem 100 százalékos, a Forma-1 vezetősége már a 2021-es szezon véglegesítésén is dolgozik – úgy tűnik, a rekord jövőre születik meg, ugyanis 22 versennyel tervez az F1!

A koronavírus-járvány miatt egyelőre a 2020-as szezon második fele is bizonytalan, eddig novemberig ütemezték be a versenyeket – időközben azonban a 2021-es versenynaptárra vonatkozó megegyezések megszülettek, már csak az aláírásra várnak néhány helyszínnel. 

Chase Carey, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója elmondta, minden rendben halad a tervekkel, a vírus a jövő évi programot egyelőre nem befolyásolja, azzal számolnak, hogy addigra javul a helyzet világszerte.

Hirdetés
 

Habár normális esetben már bejelentették volna a tervezett versenynaptárt, ezt egyelőre nem tudják megtenni, mert még az idei évre koncentrálnak.  

„Még nem jelentettük be a 2021-es terveket, mert a fókusz most a 2020-as éven van” – nyilatkozta Carey. „De elég közel állunk, hogy véglegesítsük. Van néhány megegyezés, amit még alá kell írni, ahol megállapodtunk az üzleti feltételekről, csak papírra kell vetni.”

„Ezek olyan tárgyalások, amelyek a vírus előtt kezdődtek volna, és határozottan nem érte őket semmi negatív hatás. És úgy gondolom, fontos, hogy visszatérjünk a világba, amikor már tudjuk, hogy lehet. A beszélgetésekben és az érdeklődésben semmi negatívumot nem tapasztalunk, ami a 2021-es versenynaptárt illeti” – folytatta. 

A 2021-es naptárt úgy tervezzük, hogy hasonlóan nézzen ki, mint amire az idei év elején számítottunk.Aztán módosítjuk nyilván, hiszen mi sem látjuk jobban, hogy hogy áll majd a vírushelyzet.”

„Úgy gondolom, észre kell vennünk, hogy 5 hónapja tart a vírus, és a szezonunk márciusban, 7 hónap múlva kezdődne. Szóval hosszú idő, és az oltóanyaggal, az ellátással és a teszteléssel kapcsolatban addig még további lépések születhetnek.”

„22 országban versenyzünk, szóval sokkal nagyobb, vegyes problémákkal kell megküzdenünk, de úgy tervezzük 2021-et, hogy úgy nézzen ki, amit szeretnénk: ami valószínűleg egy 22 versenyes naptár lesz.”

Elképzelhető, hogy a 2022-es szezon később kezdődik majd, miután az idei utolsó versenyt valószínűleg december közepén tartják – így a csapatok számára elegendő idő jut a felkészülésre.  

Talán így lesz, szóval az év második fele sűrűbb lehet – és tettük bele egy kis rugalmasságot is.”

Az F1 főnöke elmondta, amellett, hogy az elképzeléseikhez ragaszkodnak a tervezés során, azzal számolnak, hogy nézőkkel fogják megrendezni a nagydíjhétvégéket. 

„Ezen a ponton olyan versenyeket tervezünk, ahol ott lesznek a szurkolók. A legtöbb országgal kapcsolatban vagyunk, de ezt senki nem látja előre. Valószínűleg sok sportot rendeznek meg előttünk, és ebből mi tanulhatunk.”

Carey hozzátette, a 2021-es szezon nagyjából már összeállt, már csak véglegesíteni kell a megállapodásokat – az új tárgyalások már a 2022-es szezonra vonatkoznak, viszont azok még nagyon korai szakaszban vannak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!