Felbontotta Oroszország szerződését a Forma-1! - F1VILÁG.HU

Felbontotta Oroszország szerződését a Forma-1!

Felbontotta az Orosz Nagydíj szerződését a Forma-1 vezetősége, így nemhogy idén, de a jövőben sem látogat majd el Oroszországba a száguldó cirkusz.

A Forma-1 múlt héten jelentette be, lefújta a szeptemberre tervezett Orosz Nagydíjat az orosz-ukrán háború miatt, akkor azonban még arról szóltak a hírek, nem mondtak le véglegesen a szocsi verseny megrendezéséről. A futam promótere is úgy fogalmazott, van még esély arra, hogy megtartsák versenyüket az eredetileg tervezett időpontban.

Az F1 vezetősége azonban csütörtökön hivatalosan bejelentette, felbontották az Orosz Nagydíj eredetileg 2025-ig szóló szerződését. Minden azt jelenti, hogy nemcsak idén, hanem a közeljövőben sem látogat el Oroszországba a Forma-1.

„A Forma-1 megerősíti, hogy felbontotta szerződését az Orosz Nagydíj promóterével, ami azt jelenti, hogy Oroszországnak nem lesz versenye a jövőben” – áll a rövid közleményben.

A tervek szerint egyébként idén tartottak volna utoljára versenyt Szocsiban, 2023-tól Szentpétervárra költöztették volna a versenyt az Igora Drive nevű pályára.

Úgy tudni, a szerződés felbontásáról szóló döntést múlt héten hozták meg, miután az F1 képviselői egyeztetéseket folytattak a csapatokkal a kirobbant háború kapcsán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!