Ferrari: Meg fogjuk kérdezni az FIA-t a Mercedes trükkjéről - F1VILÁG.HU

Ferrari: Meg fogjuk kérdezni az FIA-t a Mercedes trükkjéről

HIRDETÉS
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elárulta, a Ferrari kérni fogja az FIA-t, hogy tegyék világossá számukra is a Mercedes új, DAS-rendszerének legalitását – azonban tudja, a Nemzetközi Automobil Szövetség nem fog változtatni a döntésén.

A Mercedes egy forradalmi újítással érkezett a barcelonai tesztekre: a versenyzők a kormány előre-hátra mozgatásával a kerékösszetartás szögén tudnak állítani: a csapat már tisztázta, az FIA-t folyamatosan tájékoztatták a fejlesztés folyamatairól, így tudták, az új rendszer teljesen legális.

Binotto elmondta, a Ferrarinál még nem teljesen értik, hogy milyen előnyökre tehet szert a Mercedes a fejlesztésekkel, ám alaposabban meg fogják vizsgálni az újítást. 

„Láttam, hogy sokat beszélnek róla” – mondta Binotto. „Én személy szerint nem igazán néztem meg részleteiben, hogy miről is van szó, de maximálisan megbízunk az FIA-ban.Biztos vagyok benne, hogy meghozták a helyes döntést, vagy meg fogják hozni. De teljesen bízom az ő ítéletükben.”

Binotto úgy nyilatkozott, mindenképpen megkérdezik majd az FIA-t a részletekről, azonban nem kifogásolják a döntésüket, hogy a Mercedes megoldása legális. 

„Hogy egyeztetünk-e az FIA-val? Nem, még nem. Meg fogjuk tenni a tisztázás végett, fontos számunkra, hogy megértsük, de ahogy mondtam, nem fogjuk feszegetni az FIA döntéseit, mert teljesen megbízunk bennük és abban, hogy mi volt vagy lesz a döntésük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ferrari: Meg fogjuk kérdezni az FIA-t a Mercedes trükkjéről
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!