Folyamatosan gyorsulni tudott első F3-as hétvégéjén Tóth László - F1VILÁG.HU

Folyamatosan gyorsulni tudott első F3-as hétvégéjén Tóth László

Mindhárom versenyen célba ért, és péntektől vasárnapig folyamatosan gyorsulni tudott a köridők tekintetében Tóth László, a Campos Racing magyar versenyzője az FIA Forma-3 bajnokság első hétvégéjén, az FIA Formula 1-es Spanyol Nagydíj helyszínén.

A 20 éves pilóta a pénteki időmérő edzésen egy másodpercet tudott javítani a köridején az aznap délelőtti szabadedzésen elért köridőhöz képest, és a 27. rajtpozícióból kezdhette meg mindhárom futamot.

„Természetesen már az első napon sok tapasztalatot gyűjtöttem és rengeteget tanultam, például arról, hogy a Forma-1-es mezőny milyen komoly szinten felgumizza a pályát. Egy kicsit meg is lepett, hogy mennyivel gyorsabban lehetett menni, miután előttünk F1-es szabadedzést rendeztek” – mondta még pénteken Tóth László.

A magyar versenyzőnek a két szombati, valamint a vasárnapi futamon is sikerült kimaradnia a veszélyes szituációkból, és az egész hétvége tekintetében is elmondható, hogy megóvta az autót, egyszer sem csúszott ki a sóderágyba, és mindhárom versenyen célba ért. Az első futamon 27., a másodikon 23., a harmadikon pedig 26. lett, és versenyről versenyre gyorsult, a vasárnapi záróversenyen a leggyorsabb körében a 30 fős mezőny 15. legjobb köridejét futotta meg.

„Nagyon sokat tanultam az első hétvége során, és mivel mindhárom versenyen célba értem, nagyon értékes tapasztalatokat szereztem. Természetesen sok munka vár még ránk a csapattal, de van egy jó kiindulási alapunk, amire tudunk építkezni. Ahogyan már a szezon előtt is elmondtam, jelenleg nem helyezésekben gondolkodunk, hanem abban, hogy folyamatos legyen a fejlődés, és ez most ezen a hétvégén meg is mutatkozott” – értékelt Tóth László. 

A Forma-3 mezőnye most Jerezbe utazik, ahol kollektív tesztet rendeznek szerdán és csütörtökön.

A következő versenyhétvégére a Forma-1-es Francia Nagydíj betétprogramjaként kerül majd sor június 25. és 27. között a Paul Ricard versenypályán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!