Főnöke szerint Russell nyomás alá helyezi majd Hamiltont - F1VILÁG.HU

Főnöke szerint Russell nyomás alá helyezi majd Hamiltont

HIRDETÉS
A Williams Forma-1-es csapatát irányító Jost Capito biztos benne, jelenlegi versenyzőjük, George Russell jövőre képes lesz arra, hogy nyomást gyakoroljon Lewis Hamiltonra a Mercedesnél.
George Russell (GBR) Williams Racing.
Qatar Grand Prix, Friday 19th November 2021. Doha, Qatar.

Russell Valtteri Bottas helyét veszi át jövőre a német istállónál, tavaly pedig egy alkalommal már vezethette az ezüstnyilak autóját, amikor a koronavírusos Hamiltont helyettesítette.

A Williams csapatfőnöke, Jost Capito természetesen sajnálja, hogy Russell távozik, ugyanakkor viszont örül annak, hogy a tehetséges pilóta egy topcsapattól kap lehetőséget.

„Természetesen szomorú vagyok, hogy távozik” – mondta a Williams főnöke a német Sport 1 televíziónak.

„Másfelől viszont örülök neki, mert egy topcsapat tagja lesz. Rengeteget tanult a Williamstől, és egyértelműen megérdemli a lehetőséget. Természetesen szerettük volna megtartani őt, de remek utódot találtunk Alex Albon személyében. Remekül illeszkedik a csapatba, ki van éhezve, és ő a megfelelő ember, hogy megtegye a következő lépést a Williamsszel.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte Russell képes lesz-e felvenni a versenyt Hamiltonnal, Capito így felelt: „Igen, képes lesz. Sok versenyzővel dolgoztam már, de George igazán nagyszerű – abban is, ahogy maga köré építi a csapatot. 23 évesen már rendkívül sokat fejlődött.”

„Nagyon fontos dolog az erősségeit tekintve, hogy képes megbirkózni a nyomással. Minél nagyobb a nyomás, ő annál erősebbé válik.”

Bár sokak szerint Russell jövőre még nem, legfeljebb 2023-ban lehet esélyes arra, hogy rendszeresen a győzelmekért, és esetleg a világbajnoki címért harcoljon, Capito nem így látja.

„Nem. George mentálisan és technikailag is elég erős ahhoz, hogy nyomást helyezzen már az elején Lewisra.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!