Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Gasly: 2 tizedmásodperc 6 pozíciót is jelenthet az időmérőn

Pierre Gasly, az AlphaTauri versenyzője egyelőre nem volt elégedett az autó pénteki teljesítményével, ám bízik benne, hogy folytathatja sorozatát, és a Portugál Nagydíj időmérőjén is továbbjuthat a Q3-ba.

Gasly a pénteki első szabadedzésen aerodinamikai teszteket végzett az autón, ekkor a 6. leggyorsabb időt autózta, ám a második tréningen, a lágyabb gumikkal nem sikerült azt a tempót elérniük, amit szerettek volna. 

„Elég nehéz nap volt, nem volt olyan jó az autó, szóval mindent ki kell elemeznünk és meg kell néznünk, hogy mit kell fejlesztenünk, mert most még nem használjuk ki az autóban lévő potenciált” – mondta Gasly. 

Nemcsak az autó kezelése, de a változó szél is megnehezítette Gaslyék dolgát – ahogyan az egész mezőnyét is. 

„Alacsony sebességnél küszködünk fékezéskor az előző versenyekhez képest, szóval meg kell néznünk, hogy min változtattunk. Nyilván a feltételek és a vonalvezetés nagyon más itt, elég csúszós, szóval lehet, hogy más finomhangolásokat kell elvégeznünk.”

A francia pilóta bízik benne, hogy az időmérőre előrelépéseket tehetnek, a középmezőnyben ugyanis óriási a verseny, így ezredmásodpercek dönthetnek pozíciókról. 

„A középmezőny nagyon szoros, dolgoznunk kell, hogy az időmérőre extra időt találjunk. 2-3 tized most 6-7 pozíciót is jelenthet az időmérőn, szóval ez létfontosságú. Azt hiszem, az elmúlt 5-6 futamon ott voltam a Q3-ban, szóval ezt szeretném folytatni, és magabiztos vagyok, hogy az időmérőig tudunk javulni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!