Friss hírek

Gasly az Alonsóval való ütközésről: Nem tudom, hova mehettem volna

A 6. helyen ért célba a Forma-1-es Török Nagydíjon Pierre Gasly, pedig az AlphaTauri versenyzője a futam során még egy 5 másodperces időbüntetést is kapott. A versenybírókat nem kritizálta, azt azonban kifejtette, nem sok helye volt Sergio Perez és Fernando Alonso között.

Gasly rögtön a rajt után, az 1-es kanyarban ütközött össze Alonsóval, aki a koccanás miatt a mezőny végére csúszott vissza, és végül nem is tudott pontot szerezni.

A versenybírók Gaslyt találták vétkesnek az incidensben, ezért 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, és 2 büntetőpontot is kapott.

A francia pilóta nem igazán tudott állás foglalni a balesettel kapcsolatban, azt azonban elárulta, nem volt sok helye két ellenfele között.

„Volt egy kontakt. A felvételeket még nem igazán láttam. Nyilván szoros volt köztem és Sergio [Perez] között, és aztán Fernando is odakerült kívülre. Szóval nyilván nem sok helyem volt” – mondta a francia pilóta.

„Volt egy ütközés, igen, és megkaptam a büntetést. Nem tudom, hogy helyes döntés volt-e, vagy sem, előbb meg kell néznem a felvételeket.”

„Láttam, hogy Sergio ott volt, próbáltam elkerülni őt. Tudjuk, hogy nem jó, amikor ennyi autó van körülöttünk.”

„Nem jut eszembe hasonló incidens a múltból. Hogy őszinte legyek, nem igazán tudom, hova mehettem volna. De nehéz döntés. Az első kanyarban történt, és nyilván nagy esély van arra, hogy valami történik ott.”

„Nem akarok olyan helyzetbe kerülni, hogy egy ilyen baleset tönkretegye a versenyemet. Szóval csak próbáltam tartani magam a két autó között, de nem sok helyem volt.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!