Friss hírek

Gasly azzal tisztelegne Hubert emléke előtt, hogy győzelemre viszi az Alpine-t

Az Alpine Forma-1-es csapatának rutinos pilótája, Pierre Gasly azt mondja, „lenyűgöző” módon tisztelegne jó barátja, Anthoine Hubert emléke előtt, ha sikeres tudna lenni a Forma-1-ben a francia istállóval.

Hubert a Renault tehetséggondozó programjának kiemelkedő tagja volt, miután 2018-ban megnyerte a GP3-as sorozatot, és a Forma-2-be került volna. A tehetséges versenyző 2019-ben veszítette életét Belgiumban, egy tragikus baleset következtében.

Gasly és Hubert szoros baráti kapcsolatot ápoltak egymással gyerekkoruk óta, előbbi versenyző pedig idén már az Alpine színeiben versenyezhet a száguldó cirkuszban. Francia pilótaként óriás dolog lenne, ha sikerre tudná vinni a nemzeti csapatot. A 26 esztendős versenyző elárulta, amikor aláírt az Alpine-hoz, rögtön jó barátja jutott az eszébe.

Hirdetés
 

„Tudom, hogy Anthoine az Alpine versenyzője volt, egy francia pilóta, akit nagyon szerettek az akadémián. Mi, versenyzők mindannyian tudtuk, hogy az Alpine szeretne egy francia pilótát a csúcsra juttatni. Ő pedig jó úton járt a Forma-1 felé” – mondta Gasly a Motorsport.com című internetes lapnak nyilatkozva.

„Amikor megtörtént ez a csapatváltás, ez határozottan olyasvalami volt, amin elgondolkodtam – mint ahogy gondoltam a családra is. Egyszerűen egy kedves történetnek tűnt megvalósítani ezt a csapatváltást.”

„Mindig mondtam, hogy nekünk közös célunk volt a Forma-1 – nekem és Anthoine-nak. Neki az volt az álma, hogy az Alpine-nal teljesítsen jól. Ha van valami, amit elérhetek bizonyos tekintetben úgy, hogy még jobban megemlékezzek Anthoine-ról az életem során, az lenyűgöző volna.”

Gasly elárulta, nem sokkal azután, hogy aláírt az Alpine-hoz, üzent Hubert családjának, ám meg is akarja látogatni őket még a szezonkezdet előtt.

„Van pár anekdota, amit meg fogok említeni később, de ezeket az édesanyjával szeretném megosztani. Olyasvalami ez, amit mindig magammal viszek majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!