Gasly nem fél az újabb tesztbalesetektől - F1VILÁG.HU

Gasly nem fél az újabb tesztbalesetektől

HIRDETÉS
Az AlphTauri versenyzője, Pierre Gasly azt mondja, nem fog másképp hozzáállni az idei Forma-1-es tesztekhez azok után, hogy tavaly komoly problémákat okozott neki az idény első felében az, hogy két alkalommal is balesetet szenvedett Barcelonában.

A francia pilóta a Red Bull Racing színeiben vágott neki a 2019-es idénynek, a teszteken azonban két alkalommal is összetörte autóját – a második ütközésről azt mondta, élete addigi legnagyobb balesete volt.

Bár Gasly az idény első 12 versenyén 63 pontot gyűjtött, teljesítménye elmaradt Max Verstappenétől, így végül visszaküldték a Toro Rossóhoz, helyét pedig Alex Albon vette át.

Amikor Gaslyt arról kérdezték, a tavaly történtek fényében idén másképp áll-e majd hozzá a téli tesztekhez, a fiatal pilóta azt mondta: „Lesz még bőven balesetem a pályafutásom során, és volt már elég sok a gokartban is, és ez soha nem akadályozott meg abban, hogy gyorsan menjek.”

„A szezon során nem volt sok balesetem tavaly, és a tesztek bizonyos szempontból ezért is vannak – inkább itt töröm össze az autót, mint egy versenyen. Szóval nem, nem változtatok a hozzáállásomon.”

„Természetesen óvatosnak kell lennem – nyilván nem akarja az ember összetörni az autót. Viszont több mint 1000 lóerős versenygépekkel versenyzünk őrült sebességgel, és mindig ott van a kockázata annak, hogy történik valami.”

„De természetesen a cél az, hogy a lehető legtöbb kört megtegyem, fejlesszük az autót, és én a magam részéről mindent megteszek azért, hogy ez a teszt a lehető legjobban sikerüljön.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gasly nem fél az újabb tesztbalesetektől
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!