Friss hírek

Gasly: Újabb kudarc és tanácstalanság

Pierre Gasly egy rosszul sikerült rajtot követően egészen a kilencedik helyig esett vissza. A közepes keveréken rajtoló franciának azonban a lágyabbra váltás sem segített, végül Carlos Sainz Jr. is előtte végzett. A Red Bull versenyzője nem érti, hogy miért volt ennyire lassú.

Már az időmérőn sem tudta tartani csapattársa, Max Vertappen tempóját, de a versenyen még jobban belassult Gasly, aki már a középmezőny legjobbjaival sem tudta felvenni a kesztyűt.

Akárcsak Hockenheimben, a Hungaroringen is rosszul rajtolt, mentségére szóljon, hogy a közepes keverékű abroncsokon vágott neki a futamnak, míg körülötte mindenki a piros oldalfalú, lágyabb gumikon indult. Azonban hiába fordult gumik terén a kocka a futam második felére, a francia nem tudott sokat menteni. Egy McLaren is előtte végzett, Gaslyt pedig ott intette le a kockás zászló, ahonnan indult, a hatodik helyen, körhátrányban Verstappenhez képest.

Hirdetés
 

A rajtom rossz volt, a kerekek nagyon kiforogtak, az egyes kanyarnál pedig szendvicsbe zártak, a közepes gumikon nem bírtam velük. Sok pozíciót vesztettem az első körben, ami nem segítette a versenyemet. A tempóm azonban ezután sem volt meg, ahhoz, hogy túlzottan felzárkózhassak. Ezt mindenképp ki kell majd elemeznünk a csapattal. Szereztünk pontokat, bár nyilván előrébb vártuk magunkat” – összegezte a történteket a francia.

Gasly még mindig a 6. helyen áll a tabellán, de így, hogy Carlos Sainz Jr. előtte végzett a mai versenyen, már öt pontra megközelítette a franciát. A francia számára már épp elég kellemetlen esemény történt ebben az évben: volt, hogy nem szerezett pontot, és a csapattársától is kapott már kört.

Nyilván nem szeretné a negatív élmények polcára begyűjteni azt a képzeletbeli trófeát sem, hogy egy középcsapatbeli pilóta megelőzi a pontversenyben. Talán a nyári pihenés adhat majd neki némi extra erőt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!