Gasly: Újabb kudarc és tanácstalanság - F1VILÁG.HU

Gasly: Újabb kudarc és tanácstalanság

HIRDETÉS
Pierre Gasly egy rosszul sikerült rajtot követően egészen a kilencedik helyig esett vissza. A közepes keveréken rajtoló franciának azonban a lágyabbra váltás sem segített, végül Carlos Sainz Jr. is előtte végzett. A Red Bull versenyzője nem érti, hogy miért volt ennyire lassú.
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 03: Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during qualifying for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 03, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Dan Mullan/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-2157RDJUS2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Már az időmérőn sem tudta tartani csapattársa, Max Vertappen tempóját, de a versenyen még jobban belassult Gasly, aki már a középmezőny legjobbjaival sem tudta felvenni a kesztyűt.

Akárcsak Hockenheimben, a Hungaroringen is rosszul rajtolt, mentségére szóljon, hogy a közepes keverékű abroncsokon vágott neki a futamnak, míg körülötte mindenki a piros oldalfalú, lágyabb gumikon indult. Azonban hiába fordult gumik terén a kocka a futam második felére, a francia nem tudott sokat menteni. Egy McLaren is előtte végzett, Gaslyt pedig ott intette le a kockás zászló, ahonnan indult, a hatodik helyen, körhátrányban Verstappenhez képest.

A rajtom rossz volt, a kerekek nagyon kiforogtak, az egyes kanyarnál pedig szendvicsbe zártak, a közepes gumikon nem bírtam velük. Sok pozíciót vesztettem az első körben, ami nem segítette a versenyemet. A tempóm azonban ezután sem volt meg, ahhoz, hogy túlzottan felzárkózhassak. Ezt mindenképp ki kell majd elemeznünk a csapattal. Szereztünk pontokat, bár nyilván előrébb vártuk magunkat” – összegezte a történteket a francia.

Gasly még mindig a 6. helyen áll a tabellán, de így, hogy Carlos Sainz Jr. előtte végzett a mai versenyen, már öt pontra megközelítette a franciát. A francia számára már épp elég kellemetlen esemény történt ebben az évben: volt, hogy nem szerezett pontot, és a csapattársától is kapott már kört.

Nyilván nem szeretné a negatív élmények polcára begyűjteni azt a képzeletbeli trófeát sem, hogy egy középcsapatbeli pilóta megelőzi a pontversenyben. Talán a nyári pihenés adhat majd neki némi extra erőt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!