Gene szerint jövőre is előnyben lehet a Red Bull

A Ferrari Forma-1-es csapatának teszpilótája, Marc Gene úgy véli, hiába a jelentős szabályváltozások, a 2014-es bajnok évadnak is a Red Bull Racing alakulata vághat majd neki favoritként.


A Ferrari Forma-1-es csapatának teszpilótája, Marc Gene úgy véli, hiába a jelentős szabályváltozások, a 2014-es bajnok évadnak is a Red Bull Racing alakulata vághat majd neki favoritként.

Az új, 1,6 literes V6-os turbómotorok érkezését örömmel vette a Ferrari, az olaszok ugyanis évek óta arra panaszkodnak, az aerodinamikai túl nagy szerepet játszik a száguldó cirkuszban.

„Nem repülőgépeket építünk, hanem autókat” – fakadt ki a maranellói gárda elnöke, Luca di Montezemolo nemrég a CNN-nek nyilatkozva.

„A motor, a váltó, a felfüggesztés – ezek borzasztóan fontosak, főleg nekünk.”

A csapat tesztpilótája, Marc Gene mindazonáltal úgy vélekedik, bár az új szabályok valóban komoly lehetőséget jelenthetnek a Ferrarinak, a Red Bull 2014-ben is megtarthatja domináns pozícióját.

„Mindig lesz bizonyos folytonosság” – mondta a spanyol versenyző az AS című lapnak nyilatkozva.

„F1-es autók lesznek továbbra is, és rengeteg dolog ugyanaz lesz rajtuk. Az autó hátulja újul meg teljesen az új motorral, váltóval, energia-visszanyerő rendszerrel és turbóval. Az aerodinamikai is kicsit más lesz, de lesznek olyan elemek, amiket már 2013-ban is használtunk.”

„Az a csapat, mely egy évvel korábban megnyerte a bajnoki címet, mindig előnyből várhatja az új szezont. Ez az előny viszont most talán kisebb lesz, mintha ugyanazok maradnának a szabályok.”

Gene szerint amiatt senki nem kerül hátrányba 2014-ben, hogy relatíve sokáig harcolt a 2013-as bajnokságban.

„Kétlem, hogy a Mercedes például előnyben lesz, hiszen egészen a szezon végéig harcoltak velük a konstruktőrök versenyében (a második helyért). A Red Bull szintén sokáig fejlesztette az autót. Nem tudom, hogy lesz bárki is, aki előnybe kerül majd ezáltal.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS