Giovinazzi: Dobogóra akarok állni az Alfa Romeóval! - F1VILÁG.HU

Giovinazzi: Dobogóra akarok állni az Alfa Romeóval!

HIRDETÉS
Az Alfa Romeo ifjú versenyzője, Antonio Giovinazzi azt mondja, nagyon örülne annak, ha 2021-ben lehetősége lenne arra, hogy legalább egy alkalommal dobogóra álljon. Az olasz pilóta tudja, ehhez versenyképes autóra van szükség, a csapat viszont kőkeményen dolgozik ezen.
GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, portrait during the Formula 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix 2020, from November 27 to 29, 2020 on the Bahrain International Circuit, in Sakhir, Bahrain - Photo Antonin Vincent / DPPI

Giovinazzi elárulta, természetesen már látta a csapat 2021-es autóját, melyen azért feltűnnek majd újdonságok, hiába kell ugyanazt a kasztnit használniuk a csapatoknak, mint az elmúlt idényben.

„Láttam már az új Alfa Romeót, igazán gyönyörű!” – mondta a fiatal pilóta az olasz Sky Sport F1 televíziónak. „Sokat dolgoztam vele a szimulátorban, és már közel a prezentáció, illetve a tesztek.”

Az Alfa Romeo február 22-én mutatja be új autóját, melyben természetesen idén is a Ferrari V6-os erőforrása dübörög majd. Az olasz motorok tavaly nem voltak túl versenyképesek, az évre viszont jelentősen áttervezték azt Maranellóban. Kérdés, mire lesz ez elég?

„Ismétlem, a fényezése nagyon szép az autónak, de a sajátossága elöl lesz majd” – folytatta Giovinazzi, utalva az új fejlesztésű orrkúpra. „Remélhetőleg hoz nekünk néhány tizedet ez a megoldás.”

„Az erőforrás még nagy kérdőjel, bízunk benne, hogy jobban működik majd, és jobban élvezhetjük a versenyeket. A C41-est Varsóban mutatjuk majd be, és remélem, hogy nagyon elégedettek leszünk vele.”

Giovinazzi azt mondja, nagyon szeretné, ha már idén dobogóra állhatna az F1-ben.

„Az álmom, hogy dobogóra juttassam az Alfa Romeoót, bízom benne, hogy ez sikerül. Ehhez versenyképes autóra, némi szerencsére, és kemény munkára van szükség. Márpedig mi keményen dolgozunk, én magam is keményen készülök fizikailag. Nagyon bízom benne, hogy az autó a lehető legjobb formában lesz az első versenyen.”

A március 28-i szezonkezdet előtt mindössze 3 napot tölthetnek el teszteléssel a csapatok – így Giovinazzi mindössze másfél napot tölthet el az új versenyautóban.

„Nem aggódom emiatt. Természetesen egy versenyző mindig annyi időt szeretne az autóban tölteni, amennyit csak lehet, de végsősoron mindenki számára ugyanúgy vonatkozik ez.”

Hirdetés

„Én is Kimi is megpróbálunk majd annyi adatot szolgáltatni a csapatnak, amennyit csak lehet, hogy a lehető legjobb csomagunk legyen az első futamon.”

A 2021-es évben várhatóan három nagydíjhétvége formátumát átalakítják majd: ezeken a helyszíneken a szokványos szombati időmérőt egy-egy sprintfutam váltja majd, míg pénteken tartanak egy kvalifikációt.

„Volt hasonló tapasztalatom a Forma-2-ben, de az azért más volt” – mondta Giovinazzi. „De nem bánom! Az F1 mindig is szeretett volna új dolgokat kipróbálni, majd meglátjuk, mi sül ki belőle. Jó lenne, ha lenne két futamunk Monzában, az biztos!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!