Grosjean pontokkal búcsúzott a Lotus csapatától - F1VILÁG.HU

Grosjean pontokkal búcsúzott a Lotus csapatától

HIRDETÉS

Pontokkal búcsúzott a Lotus Forma-1-es csapatától Romain Grosjean – a 29 esztendős versenyző kilencedikként ért célba a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon.


Pontokkal búcsúzott a Lotus Forma-1-es csapatától Romain Grosjean – a 29 esztendős versenyző kilencedikként ért célba a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon.

Grosjean 2016-ban már a Forma-1 mezőnyéhez újonnan csatlakozó Haasnál folytatja pályafutását, ám hétvégén, Abu Dhabiban igyekezett még mindent beleadni, hogy szép eredménnyel búcsúzzon a Lotustól.

„Érzelmekkel teli utazás volt ez számomra, és boldog vagyok, hogy utolsó versenyemen pontokkal ajándékozhattam meg az Enstone-ban dolgozókat” – mondta a svájci-francia versenyző.

„Folyamatosan nyomnom kellett, és nem mindig volt sétagalopp, mert sokat kellett dolgozni az autóval. A csapat nagyszerű döntéseket hozott, a bokszkiállásaim pedig fantasztikusak voltak. Sokkal tartozom ennek a csapatnak, tényleg a családot jelentik ők számomra. Remélem, hogy egy napon visszatérek majd ide. Ez volt pályafutásom legjobb szezonja.”

A vasárnapi futam felemás eredményt hozott a Lotusnak: a csapat másik versenyzője, Pastor Maldonado már a rajt után kiesett, mert összeütközött Fernando Alonsóval.

„Szomorú, hogy már az első kanyarban véget ért számomra a verseny, mert jónak ígérkezett a verseny” – nyilatkozta meglehetősen csalódottan Maldonado.

„Jó stratégiát dolgoztunk ki mára, mert jobb volt a versenytempónk, de hát ilyen a versenyzés. Az ütközést magát nem láttam, csak éreztem az ütést Fernandótól. Próbáltam újraindulni, de aztán láttam, hogy megsérült a felfüggesztés.”

A venezuelai halkan még azért megjegyezte, ha ő ütötte volna ki Alonsót, most kétségkívül újra ő lenne a fekete bárány a mezőnyben.

„Ha ez az incidens fordítva történt volna, most mindenki erről beszélne!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!