IMOLAGP

Grosjean üléspróbán járt a Mercedesnél

CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 26: Romain Grosjean, Haas in the garage during the Barcelona February testing II at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 26, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Várhatóan hamarosan tesztelhet a Mercedes egy korábbi Forma-1-es versenyautójával a száguldó cirkuszból a tavalyi szezont követően távozott Romain Grosjean.

A Haas versenyzője a Bahreini Nagydíjon szenvedett félelmetes balesetet, emiatt pedig a 2020-as idény utolsó két versenyén nem tudott rajthoz állni – nem tudott tehát méltó módon elköszönni a Forma-1-től.

Grosjean abban bízott, valamely istállóval egy teszt keretében elbúcsúzhat majd a királykategóriától, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff pedig már decemberben jelezte, ők szívesen megadnák a lehetőséget a francia pilótának.

Grosjean aztán februárban úgy nyilatkozott, egyeztetett a Mercedesszel, és véglegesítik a terveket.

A hírek szerint az idén az IndyCar-sorozatban szereplő pilóta nemrég üléspróbán is járt a Mercedesnél, ezt azonban a német istálló nem erősítette meg.

A tesztet természetesen az FIA szigorú szabályainak megfelelően tartják majd: az idei autókkal csak a hivatalos teszteken, illetve két filmforgatási napon lehet körözni, minden további teszten két évvel korábbi gépeket lehet csak használni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!