Friss hírek

Gutiérrez elismerte, túlságosan magabiztos volt

A Forma-1-ből az elmúlt idény végén távozni kényszerülő Esteban Gutiérrez elismerte, túlságosan is magabiztos volt azt illetően, hogy megtarthatja ülését a Haas csapatánál a 2017-es évadra.


A Forma-1-ből az elmúlt idény végén távozni kényszerülő Esteban Gutiérrez elismerte, túlságosan is magabiztos volt azt illetően, hogy megtarthatja ülését a Haas csapatánál a 2017-es évadra.

A mexikói versenyző saját bevallása szerint meg volt győződve arról, idén is a Haasnál versenyezhet majd az F1-ben, amikor pedig az amerikai istálló a novemberi Brazil Nagydíjon bejelentette, hogy Kevin Magnussent szerződteti a 2017-es szezonra, már nem volt más lehetősége a királykategóriában maradásra.

Hirdetés
 

Gutiérrez korábban úgy nyilatkozott, nem volt fair, amit az amerikai istálló csinált, és arra kérte Günther Steiner csapatfőnökét, beszéljenek a dologról.

A felek aztán telefonon meg is vitatták a történteket, Gutiérrez azonban azt mondja, még mindig nem világos számára teljesen, mi állt menesztésének hátterében – azt azonban elismerte, hamarabb is észre vehette volna, hogy nincs biztonságban a helye a Haasnál.

„Az időzítése az F1-es szereplésemnek nem volt valami jó az elmúlt években – ráadásul túl magabiztos voltam bizonyos dolgokat illetően, és ez nehéz helyzetet szült számomra” – ismerte el Gutiérrez az Autosport című szaklapnak nyilatkozva.

„Sokan rengeteg energiát fektettek a csapat felépítésébe. Nehéz volt két autóra összeállítani a teljes csomagot. A szezon elején a dolgok nagyon lassan álltak össze az én autóm esetében – volt némi következetlenség.”

„Ez pedig kommunikációs zavarokhoz vezetett csapaton belül a valódi helyzetet illetően. Nekem az a véleményem, hogy bizonyos dolgokat nem értettünk meg teljesen. Én pedig elkövettem azt a hibát, hogy túlzottan magabiztos voltam Túlságosan is azokra az emberekre fókuszáltam, akik akkor körülvettek.”

„Nem arról van szó, hogy rosszul végezték a dolgukat, de volt némi összevisszaság, és túlságosan is az eredményekre összpontosítottam. Ezért volt az, hogy bizonyos dolgok túl sok időbe teltek, és amikor eldöntöttem, hogy máshol is körülnézek, már túl késő volt.”

Gutiérrez a Forma-E-sorozat április 1-jei, mexikói versenyén rajthoz áll majd, de tárgyalásokat folytat egy F1-es élcsapattal is egy tesztpilótai szerepkörről.

Az ifjú versenyző hozzátette, már túltette magát a csalódottságon, hogy elveszítette ülését a Haasnál.

„Továbbra is nagyon hálás vagyok a csapatnak. Hogy hogyan alakultak így a dolgok, az még nem tiszta számomra, de mindez már a múlt, nem rágódom tovább rajta. Nem bánok semmit, de tudom, hogyan csinálhatom jobban a dolgokat a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!