Győzelemre Verstappen sem számított - F1VILÁG.HU

Győzelemre Verstappen sem számított

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője „hihetetlenül boldog”, hogy sikerült megszorongatniuk a Mercedest, és így megnyerhette a 70. évforduló Nagydíját.

Verstappen a 4. helyről vágott neki a 70. évforduló Nagydíjának, ám már az időmérőn egészen eltérő stratégiát választott a Red Bull, mint a többiek: a holland a kemény keverékkel teljesítette leggyorsabb körét a Q2-ben, így ezekkel az abroncsokkal kellett elrajtolnia. 

A holland szombaton is úgy nyilatkozott, hogy rendkívül bizakodó a stratégiájukat illetően, és mindenképp pozitívumként élte meg, hogy ők az egyetlenek, akik az élmezőnyből ezt a taktikát választották. 

 

A terv pedig beváltotta a hozzá fűzött reményeket, sőt még annál is többet értek el vele: Verstappen mindkét Mercedest megelőzve megnyerte a versenyt. 

„Nem vártam ezt, de az első etap után úgy tűnt, nagyon jók vagyunk az abroncsainkkal” – mondta Verstappen. „Természetesen kérdés volt, hogy a Mercedes hogy teljesít majd a kemény gumikon. Jó volt a tempónk, és egyáltalán nem volt gondom az abroncsokkal. Csak nyomtuk.”

„Természetesen hihetetlen eredmény, hogy nyertünk itt, minden jól működött. Hihetetlenül boldog vagyok.”

„Eddig nem igazán volt esélyünk ellenük, és most láthattam, hogy meg tudjuk őket szorongatni. Megpróbáltam nyomást helyezni rájuk, ki kellett állniuk, én pedig a saját tempómban tudtam menni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!