Friss hírek

Ha fizet az F1, lehet nézők nélküli verseny Hollandiában

A Forma-1-es Holland Nagydíj főszervezője, Jan Lammers nem zárja ki annak lehetőségét, hogy megtartják az idei versenyt Zandvoortban, ám leszögezte, ehhez az kell, hogy a száguldó cirkusz tulajdonosa financiális támogatást nyújtson.

A koronavírus-járvány miatt 10 F1-es verseny törléséről vagy halasztásáról kellett dönteni – köztük van a Holland Nagydíj is, melyet, melyet 35 év után ezen a hétvégén rendeznének meg Zandvoortban.

A Forma-1 vezetősége hétfőn nyilvánosságra hozta terveit a 2020-as évre: a bajnokság július első hétvégéjén kezdődne Ausztriában, nyár végéig pedig lezavarnák az európai versenyeket – természetesen zárt kapuk mögött.

Bár a Holland Nagydíj szervezői nemrég úgy nyilatkoztak, nem szeretnének közönségük nélkül futamot rendezni, most Jan Lammers, a verseny promótere azt mondta, nem tartja kizártnak, hogy lebonyolítják a Holland Nagydíjat – ennek azonban feltételei vannak.

„Ha lesz verseny Zandvoortban közönség nélkül, az azért lesz, mert a közönség ezt akarja” – mondta a korábbi F1-es versenyző.

„Láttuk itt, illetve az online platformokon is, hogyha választani kell aközött, hogy nem lesz verseny Zandvoortban, vagy pedig egy közönség nélküli nagydíjat tartunk, akkor nagy a támogatottsága annak, hogy megtartsunk egy olyan futamot, amit csak a TV-ben láthatnak a nézők. És csak ebben az esetben vesszük fontolóra.”

Ha nézők nélkül rendeznek versenyt Hollandiában, a szervezők természetesen rengeteg pénztől esnek el, hiszen nem jutnak bevételhez a jegyértékesítés által. Ebben az esetben pedig szükség lesz a Forma-1 támogatására is.

„Rengeteg pénzről beszélünk, és ez persze nemcsak Zandvoortra, hanem az összes országra vonatkozik. És egy kicsit mos arról is szól a történet, hogy mennyire mély a FOM zsebe. Hogy mennyire tudják kezelni mindezt ebben a nehéz időszakban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!