Ha fizet az F1, lehet nézők nélküli verseny Hollandiában

Lance Stroll, Racing Point RP19 gets into his car on the grid.
Fotó: Racing Point
A Forma-1-es Holland Nagydíj főszervezője, Jan Lammers nem zárja ki annak lehetőségét, hogy megtartják az idei versenyt Zandvoortban, ám leszögezte, ehhez az kell, hogy a száguldó cirkusz tulajdonosa financiális támogatást nyújtson.

A koronavírus-járvány miatt 10 F1-es verseny törléséről vagy halasztásáról kellett dönteni – köztük van a Holland Nagydíj is, melyet, melyet 35 év után ezen a hétvégén rendeznének meg Zandvoortban.

A Forma-1 vezetősége hétfőn nyilvánosságra hozta terveit a 2020-as évre: a bajnokság július első hétvégéjén kezdődne Ausztriában, nyár végéig pedig lezavarnák az európai versenyeket – természetesen zárt kapuk mögött.

Bár a Holland Nagydíj szervezői nemrég úgy nyilatkoztak, nem szeretnének közönségük nélkül futamot rendezni, most Jan Lammers, a verseny promótere azt mondta, nem tartja kizártnak, hogy lebonyolítják a Holland Nagydíjat – ennek azonban feltételei vannak.

„Ha lesz verseny Zandvoortban közönség nélkül, az azért lesz, mert a közönség ezt akarja” – mondta a korábbi F1-es versenyző.

„Láttuk itt, illetve az online platformokon is, hogyha választani kell aközött, hogy nem lesz verseny Zandvoortban, vagy pedig egy közönség nélküli nagydíjat tartunk, akkor nagy a támogatottsága annak, hogy megtartsunk egy olyan futamot, amit csak a TV-ben láthatnak a nézők. És csak ebben az esetben vesszük fontolóra.”

Ha nézők nélkül rendeznek versenyt Hollandiában, a szervezők természetesen rengeteg pénztől esnek el, hiszen nem jutnak bevételhez a jegyértékesítés által. Ebben az esetben pedig szükség lesz a Forma-1 támogatására is.

„Rengeteg pénzről beszélünk, és ez persze nemcsak Zandvoortra, hanem az összes országra vonatkozik. És egy kicsit mos arról is szól a történet, hogy mennyire mély a FOM zsebe. Hogy mennyire tudják kezelni mindezt ebben a nehéz időszakban.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS