Friss hírek

Hamarosan bejelenthetik, hogy szövetségre lép a Red Bull a Forddal

A legfrissebb sajtóhírek szerint egyre biztosabb, hogy a Red Bull és a Ford hamarosan bejelentik, szövetségre lépnek egymással.

Az energiaital-gyárosok pénteken, New Yorkban tartják 2023-as autóbemutójukat, az amerikai helyszín pedig feltehetően nem véletlen: jó ideje pletykálnak már arról, hogy az osztrák istálló partnerséget köt a Forddal, így 2026-tól az amerikai vállalat nevén futnak majd V6-os erőforrásai.

A Ford hónapok óta élénken érdeklődik a Forma-1 iránt, vonzónak tartja ugyanis a 2026-ban érkező új motorszabályokat – a Red Bull-lal való együttműködés pedig viszonylag költséghatékony módja lenne a rajtrácsra kerülésnek. Ennek legfőbb oka pedig az, hogy az energiaital-gyárosok jó ideje gőzerővel fejlesztik saját V6-os erőforrásukat Milton Keynes-i motorközpontjukban.

Hirdetés
 

Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyire lesz szoros a felek együttműködése, illetve, hogy a Ford mennyiben veszi ki a részét a motorfejlesztésből, a hírek szerint azonban pénteken bejelentik, hogy a Red Bull két csapata a Ford nevével fémjelzett motorokat használ majd 2026-tól.

A Ford számára egyébként nem ismeretlen terep az F1, hiszen annak idején sok éven át tevékenykedtek a száguldó cirkuszban. 2004-ben adták át saját gyári csapatukat, a Jaguart a Red Bullnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamarosan bejelenthetik, hogy szövetségre lép a Red Bull a Forddal
A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj TV-közvetítései
Russell és Norris támogatják a kevesebb edzést
Sainz: Nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól, de legalább tudjuk, mi a gond
Hamilton: Az egész év a felzárkózásról szólhat számunkra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!