Friss hírek

Hamilton a boxban vesztette el a harmadik helyet

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy könnyedén felállhatott volna a dobogóra, ha minden rendben megy első kiállásán, és nem veszít értékes másodperceket szerelői társaságában.

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy könnyedén felállhatott volna a dobogóra, ha minden rendben megy első kiállásán, és nem veszít értékes másodperceket szerelői társaságában.

Azt követően, hogy a szombati büntetésnek köszönhetően csak a kilencedik helyről várhatta a vasárnapi futam rajtját, Hamilton már az első kanyarban felugrott az ötödik pozícióba.

A brit versenyző sokáig Webber mögött autózott, ám első kiállása után minden esélye megvolt arra, hogy megelőzze ausztrál riválisát, ám a szerelők nem tudták problémamentesen lecserélni jobb első abroncsát, ami miatt legalább 10 másodpercet veszített, így ismét a Red Bull mögött találta magát, amit egyszerűen képtelen volt megelőzni.

“Nagyon jól kaptam el a rajtot, aminek örültem. A kilencedik helyről felugrottunk az ötödikre” – mondta Lewis az ITV Sport helyszíni tudósítójának. “Keményen hajtottam Mark mögött, de nem tudtam előzési pozícióba kerülni, csúnyán beragadtam. Teljesen mindegy, mennyivel vagy gyorsabb, nagyon nehéz előzni, nem is beszélve arról, hogy jól vezetett.”

“Jó esélyünk volt a harmadik helyre, azonban az első kiállásom alkalmával gond volt az egyik csavarpisztollyal. Mindent megtettem annak érdekében, hogy jó helyen végezzek, de nem az én napom volt a mai.”

Azt követően, hogy második kiállása után elment Webber mellett, Hamilton a futam végén üldözőbe vette Trullit, ám vele sem birkózott meg, így be kellett érnie az ötödik hellyel.

“Nagyon keményen hajtottam, hogy megszerezhessem a negyedik helyet, mert kellett az extra pont, azonban Jarno kiváló munkát végzett, hibátlanul vezetett” – folytatta Hamilton.

A brit versenyző azt is elárulta, hogy menet közben elromlott a folyadékadagoló rendszere, így nem tudott inni a verseny alatt, de büszke arra, hogy jól bírta a kiképzést.

“Annak ellenére, hogy nem tudtam inni, kiválóan éreztem magam, sokkal fittebb voltam, mint az elmúlt évben” – magyarázta a McLaren sztárja, aki mindenképpen vissza szeretne vágni a Ferrarinak a következő futamnak helyet adó Bahreinben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!