Hamilton átmentené a lendületet a hétvégi Magyar Nagydíjra - F1VILÁG.HU

Hamilton átmentené a lendületet a hétvégi Magyar Nagydíjra

HIRDETÉS
Remekül sikerült Franciaországban Lewis Hamilton 300. Forma-1-es versenye, a brit pilóta és csapattársa, George Russell ugyanis dobogóra állhattak a vasárnapi futamon, Le Castellet-ben.
2022 French Grand Prix 2022, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

Pedig az ezüstnyilak szombaton még arra panaszkodtak, nem sikerült olyan fejlődést elérniük az autóval, mint szerették volna, a versenyen mégis minden a kezükre játszott, és sikerült is a legtöbbet kihozniuk az egyébként meggyőzően teljesítő versenyautókból.

Lewis Hamilton a győztes Max Verstappentől 10 másodperccel lemaradva ért célba, míg a dobogó legalsó fokára csapattársa, George Russell állhatott fel. Hamilton számára pedig azért is különleges volt ez a hétvége, mert 300. nagydíját teljesítette az F1-ben.

„Ez egy hihetetlen eredmény számunkra, az, hogy George és én dobogóra állhattunk” – mondta a hétszeres világbajnok. „George ugyancsak nagyszerű munkát végzett. Bár nem feltétlenül faragtunk a hátrányunkból az időmérős teljesítményt tekintve, ez is fejlődés, hiszen rengeteg pontot gyűjtöttünk. És ez volt a 300. nagydíjam. A hétvége elején nyilván megemlítették a dolgot, és én nem igazán gondolkodtam rajta. De vasárnap reggel nagyon hálásan ébredtem, azokra az emberekre gondoltam, akik velem voltak az utam során.”

„Ronra [Dennis] és a Mercedesre, akik lehetőséget adtak nekem, amikor fiatal voltam. Martin Whitmarsh-ra. Mansour Ojjeh-ra. Totóra [Wolff], Nikire [Lauda], Markusra [Schäfer]… Kit hagytam ki? Dieterre [Zetsche]… Ezek a hihetetlen emberek támogattak 13 éves korom óta. Hogy ezekkel az emberekkel oszthattam meg ezt a hihetetlen utazást, minden versenyt a Mercedesszel. És nagyon-nagyon büszke vagyok, hogy itt lehetek, és képviselhetem őket George-dzsal.”

Hamilton hozzátette, mindent meg kell tenniük azért, hogy még közelebb kerüljenek a Red Bullhoz és a Ferrarihoz.

„Tovább kell nyomnunk. Minden hétvégén abban bízunk, hogy egy kicsit közelebb tudunk kerülni. Ezen a hétvégén valamiért nem voltunk olyan közel, mint szerettünk volna, de csak 10 másodperces hátránnyal értem célba, szóval…”

A Mercedesek ráadásul eredményesek voltak abban is, hogy erőből utasítsák maguk mögé Sergio Perez Red Bullját. Hamilton szerint ez nem volt egyszerű feladat.

„A verseny elején határozottan nehéz volt magam mögött tartani, mivel a végsebességük lenyűgöző volt” – magyarázta a brit pilóta. „Szóval nehéz volt DRS-távolságon kívül tartani, és ott volt a gumihasználat is, ami kulcsfontosságú volt. Szóval nem gondolom, hogy George és én számíthattunk arra, hogy a 2. és 3. helyeken érünk célba. Ez a legjobb eredményünk idén. Óriási nap ez számomra, és várom már, hogy ezt a pozitív energiát tovább vigyem Budapestre.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!