Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd velünk a Francia Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hamilton egy pillanatig sem aggódott a Ferrarik miatt

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy tökéletes győzelmet aratott a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, ahol drámai pillanatokból, és biztonsági autós periódusokból sem volt hiány.

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy tökéletes győzelmet aratott a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, ahol drámai pillanatokból, és biztonsági autós periódusokból sem volt hiány.

“Ennél jobban nem is kezdhettem volna a szezont” – mondta Hamilton, aki mondhatni rajt-cél győzelmet aratott a BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld, és jó barátja, Nico Rosberg előtt.

“Mondtam is Nicónak, hogy legutóbb nyolc éve álltunk egymás mellett a dobogón, még gokartos éveinkben, így nagyon örülök az eredménynek. Továbbra is így kell menetelnünk.”

“Gyorsabb is lehettem volna, nem igazán aggódtam a Ferrari sebessége miatt. A BMW és a Williams rengeteget fejlődött az elmúlt időben, így nagyon keményen kell dolgoznunk, de bízom benne, hogy a következő versenyeken is jól szerepelhetünk majd” – folytatta a brit pilóta, akinek első helye egy pillanatig sem volt veszélyben.

“Nagyon jól rajtoltam. Egy picit kipörögtek a gumik, így tudtam, hogy szoros lesz az első kanyar, azonban sikerült meglépnem a követő bolytól, így már csak az volt a feladatom, hogy nyugodt maradjak, és vigyázzak a gumikra.”

“Mivel senki nem hajtott, magamnak kellett belőnöm a tempót, hogy megtartsam az előnyöm és vigyázzak a gumikra. A biztonsági autó többszöri beküldése miatt nem volt könnyű a dolgunk, nagyon kellett figyelni a gumikra, hogy azok megfelelő hőfokon üzemeljenek, azonban kiváló munkát végeztünk.”

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis elégedetten nyilatkozott, mindössze azt sajnálja, hogy Heikki Kovalainen a biztonsági autó újbóli pályára küldése miatt csak az ötödik pozícióban végzett, jóllehet könnyedén megszerezhette volna a második helyet.

“Remekül mentünk” – mondta a brit szakember az ITV-nek. “Nehéz néhány hónap van mögöttünk. Sajnálom, hogy nem tudtunk kettős győzelmet aratni, de sajnos az utolsó biztonsági autó ezt nem tette lehetővé. Heikki kiválóan teljesített, ám Lewis csodálatosan ment. Nagyon elégedett vagyok az autónk teljesítményével.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!