Friss hírek

Hamilton: El fog jönni a pont, amikor már valami mást akarok csinálni

Imádja a versenyzést, és rendkívül élvezi azt a kihívás, amivel idén Max Verstappen és a Red Bull Racing szembesítette – ezért is hosszabbította meg szerződését a Mercedes Forma-1-es csapatával a sportág hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton.

A brit versenyző az idei év elején hosszas egyeztetések után állapodott meg a Mercedes csapatával arról, hogy 2021 végéig folytatják együttműködésüket, szombaton pedig bejelentették a felek, hogy ezt a szerződést 2 évvel, 2023 végéig meghosszabbítják.

Mindez azt jelenti, hogy Hamilton és a Mercedes együtt vágnak neki a Forma-1 új érájának, és az idei után még legalább 2 szezon erejéig közös utakon folytatják.

Hirdetés
 

Hamilton jelenleg 8. világbajnoki címére pályázik, ám nincs könnyű dolga: 18 pontos hátrányban van jelenleg a vb-éllovas Max Verstappennel szemben, az idei bajnoki csata azonban csak még jobban feltüzelte őt.

„Imádok ezzel a csapattal dolgozni” – mondta a hétszeres világbajnok újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak szombaton. „Úgy érzem, kihívások elé vagyok állítva, idén jobban, mint valaha.”

„És imádok versenyezni! Ez az, amit csinálni akarok, továbbra is fittnek érzem magam, elkötelezettebb vagyok, mint valaha. Szóval nem láttam okot arra, hogy befejezzem.”

„Sokkal simábban mentek most a dolgok, mint decemberben, vagy januárban. A karácsonyi, újévi egy elég stresszes időszak volt. Most több időt töltöttünk együtt, könnyebben ment az egész, szemtől szembe leülhettünk egymással.”

Hamilton elárulta, a télen megkötött szerződés is eredetileg 2 évre szólt volna, ő azonban nem volt biztos abban, hogy 2021 után is folytatni akarja.

„Már az előző szerződés is 2 évre szólt volna, de én kértem, hogy legyen egyéves a megállapodás. Mert tudtam, hogy… nyilván itt volt a pandémia, rengeteg minden változott a világban, és én sem voltam biztos abban, hogy folytatni akarom-e, vagy sem.”

„Aztán elkezdtük az évet, soha ennyire élvezetes még nem volt az idénykezdet, élveztem ezt a hullámvasutat. És a lehető legjobb megoldás az volt, hogy még a nyári szünet előtt tisztázzuk ezt az ügyet, szóval most arra fókuszálhatunk, hogy a lehető legjobb csapat legyünk.”

„Amikor a szezon elején az autók teljesítménye ennyire közel volt egymáshoz, jó ideje nem volt már annyira izgalmas számomra a versenyzés. Őszintén bíztam abban, hogy így is fog folytatódni, de ahogy látjuk, most óriásit lépett előre a Red Bull. Fontos, hogy az ember azt csinálja, ami jó neki, hogy meglegyen a fizikai és mentális egészsége is. A tavalyi év is egy hosszú utazás volt, a szezon vége pedig mindig megfelelő időszak arra, hogy az ember reflektáljon a dolgokra. Én pedig felébredtem, és folyton a versenyzésre gondoltam, szóval folytatni akartam.”

„Most pedig itt van ez a szoros küzdelem, ami közelebb hozott minket a csapattal, nekem pedig mélyebbre kell ásnom, amit imádok.”

Fotó: Mercedes

Arra a kérdésre, hogy vajon van-e esély arra, hogy az új szerződés lejárta után, immáron 38 évesen folytassa-e a versenyzést a Forma-1-ben, Hamilton elárulta, természetesen el fog majd jönni az a pont, amikor az élet más területein is szeretne érvényesülni.

„38 leszek? Ami azt illeti, nem is hangzik annyira rosszul!” – mondta a vb-címvédő nevetve. „A minap találkoztam otthon az egyik barátommal, aki már 40 éves, felesége és gyerekei vannak, szóval egy kicsit másmilyen életet él… Nem tudom… Amikor megszereztem a századik rajtelsőségemet, akkor is azon gondolkodtam, hogy mi jön ezután? De ahogy mondtam, úgy érzem, folyamatosan kihívások elé vagyok állítva, soha nincs könnyű dolgom. Folyamatosan hajtjuk magunkat, folyamatosan küszködünk a sportban: próbáljuk jól eltalálni az autót, próbáljuk megérteni a gumikat, az aerodinamikai konfigurációt. Minden pálya más, minden gumikeverék más, másmilyen az aszfalt a pályákon… Jönnek a fiatalok, ott van a Red Bull, melynek egy lenyűgöző csomagja van idén… A McLaren is remekül fejlődik, nagyon örülök is nekik. Szóval izgalmas a dolog, talán soha nem volt ennyire szoros a mezőny. És izgatottan várom, hogy mit hoz a következő év, és bízom benne, hogy ugyanennyire szoros marad a küzdelem.”

„Amikor pedig 38 éves leszek? El fog majd jönni az a pont, amikor szeretnék más dolgokat csinálni. És én soha nem csinálok félig valamit. Nem fogom 80 százalékosan, vagy 70 százalékosan csinálni a dolgom, és csak elhúzni az időmet itt. Vannak, akik képesek erre. Én azért vagyok itt, hogy nyerjek. Ha eljön az a pont, amikor már nem akarok annyira elkötelezett lenni, nem akarok annyi időt és energiát fektetni a dologba, akkor el fog jönni az ideje annak, hogy abbahagyjam.”

„De ahogy már mondtam, nem tervezem, hogy itt leszek 40 évesen is. Remélem, hogy lesz valami más, ami izgatottsággal tölt el. De nem számít, mikor hagyom abba, az biztos, hogy hiányozni fog ez a sport, a versengés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!