Hamilton első benyomásai a 2023-as Mercedesről  - F1VILÁG.HU

Hamilton első benyomásai a 2023-as Mercedesről 

HIRDETÉS
A Mercedes F1-es csapata szerdán mutatta be 2023-as versenygépét, majd pályára is vitték a W14-est — ekkor csak néhány kilométert tett meg vele George Russell, csütörtökön azonban már Lewis Hamilton is csatlakozott a programhoz.
Mercedes-AMG F1 W14 E Performance Launch - LAT Images Lewis Hamilton

Habár a Mercedes tagadta a híreket, úgy tudni, szerdán motorproblémákkal küszködtek, emiatt Russell csak néhány kört tudott megtenni Silverstone-ban. Csütörtökön a csapat újra pályára küldte versenygépét, ezúttal pedig Russell mellett Lewis Hamilton is lehetőséget kapott arra, hogy kipróbálja a W14-es versenygépet. 

A forgatási nap keretén belül a csapatoknak lehetőségük van rá, hogy az aktuális autóikat pályára vigyék és maximum 100 kilométert megtegyenek vele. 

„Nagyszerű volt vezetni a W14-est“ – nyilatkozta Hamilton a forgatási nap végén. „Ez mindig egy nagyon várt pillanat a gyárban mindenki számára, aki olyan keményen dolgozott. Hihetetlenül hálás vagyok minden erőfeszítésért, amit beleadtak.“

Problémákról Hamilton sem ejtett szót, sőt úgy gondolja, sok hasznos információt szereztek a megtett kilométereket követően, bár a teszt vizes körülmények között zajlott. 

„Sima nap volt, egy jó programot teljesítettünk és néhány hasznos eredménnyel jöttünk el. Általánosságban jól éreztem magam az autóban, és izgatottan várom, hogy elinduljunk Bahreinben.“

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!