Hamilton: Ez karrierem legjobb éve - F1VILÁG.HU

Hamilton: Ez karrierem legjobb éve

HIRDETÉS
Lewis Hamilton, a 2019-es F1-es szezon világbajnoka pénteken este az FIA díjátadó gáláján átvehette a vb-címért járó trófeáját Párizsban.
Lewis Hamilton, Paris, FIA Prize Giving Gala 2019

Hamilton 11 győzelmet aratott idén, és végül a bajnoki címet is megszerezte még a szezon vége előtt, az Amerikai Nagydíjon. A brit versenyző összesen 413 pontot gyűjtött idén, ami a Forma-1 történetében rekordnak számít.

Az immár hatszoros világbajnok Hamilton a díjátadón elmondta, nagyon büszke csapatára, és arra, amit együtt elértek az idei évben – szerinte ugyanis egyáltalán nem volt könnyű dolguk, főleg a szezon második felében, amikor a Ferrari felzárkózott. 

 „Ez karrierem legjobb éve, tényleg nagyon büszke vagyok arra, amit csapatként elértünk” – mondta Hamilton, amikor átvette a vb-trófeát. „Nem tudom, tudjátok-e, de majdnem 2000 ember dolgozik a csapatnál, és Totónak ezt sikerül menedzselnie.”

„Valtteri és a feltörekvő fiatalok fantasztikusak voltak idén, és a családom, a dolgok, amiket Toto enged, hogy csináljak – ezek mind lelkesítenek és motiválnak.”

A következő szezonnal kapcsolatban Hamilton elmondta, szerinte szoros lesz a küzdelem az élcsapatok között, így télen az lesz a feladatuk, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a 2020-as szezonra.

„A rekordokra nem koncentrálok, a srácok a gyárban azért fognak dolgozni, hogy jövőre is egy erős versenygépünk legyen. A következő szezon nagyon szoros lesz a Red Bull-lal, Maxszal, a Ferrari is erős lesz – a tempójuk nagyon meggyőző volt a szezon második felében. Szóval remélem, hogy szorosabb szezont láthatunk, mi készen fogunk állni, a lehető legjobban felkészülünk” – mondta Hamilton, miután átvette trófeáját. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!