Hamilton: Fejlesztenünk kell, különben ilyen eredményeink lesznek - F1VILÁG.HU

Hamilton: Fejlesztenünk kell, különben ilyen eredményeink lesznek

Lewis Hamilton sürgős fejlesztésre buzdítja a Mercedes F1-es csapatát, különben szerinte mindig az Osztrák Nagydíjhoz hasonló eredménnyel kell majd szembenézniük.

Hamilton csupán a 4. helyen ért célba a Forma-1-es Osztrák Nagydíjon, miután az autója bal hátsó felével problémáik akadtak, ez pedig jelentős leszorítóerő-hiányt okozott számukra. A probléma miatt először csapattársa, Valtteri Bottas ment el mellette, majd Lando Norris, a McLaren pilótája is megelőzte őt. 

A brit pilóta így csupán a 4. lett, és Verstappen tovább növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben: a holland már 32 ponttal vezet a hétszeres bajnok előtt. 

„Már verseny előtt is mondtam, hogy nagyon nehéz lesz legyőzni Maxot” – mondta Hamilton a futam után. „De nyilván frusztráló, hogy ennyi leszorítőerőt veszítettünk az autó hátuljánál és nem tudtuk tartani a második helyet. Szóval sok pontot veszítettünk ma.”

„Második lettem volna. A második helyen álltam, amikor hirtelen valami elromlott. Ez egy sima második hely lett volna, de nyilván nem tudtam utolérni a srácokat előttem.”

„Nem mentem át többször a kerékvetőn, mint a többiek, szóval ötletem sincs, hogy hol történt. De nagy sérülés volt.”

Hamilton hozzátette, míg a Red Bull folyamatosan újításokat vitt pályára, ők nem fejlesztettek, éppen ezért szerinte szükség lenne arra, hogy az idei évben is próbáljanak javítani a teljesítményükön – különben le fognak maradni. 

„Sokat kell dolgoznunk. Ők sok fejlesztést hoztak az elmúlt néhány versenyre, mi pedig semmit. Szóval nekünk is kell néhány, nagyobb teljesítményre van szükségünk, különben leginkább ilyen eredmények születnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!