Friss hírek

Hamilton: Felül kellett volna bírálnom a Mercedest

A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, jobban tette volna, ha felülbírálja csapata döntését, és kint marad a pályán a teljesen elkopott intermediate-abroncsokkal. A brit csalódott, szerinte jobb eredményt is elérhettek volna az 5. helynél.

Hamilton a 11. helyről vágott neki a Török Nagydíjnak, autójában ugyanis a hétvégét megelőzően motort cseréltek.

A Mercedes versenyzője szépen lépkedett előre, a futam utolsó harmadában a dobogóra is esélyes volt, és úgy tűnt, kerékcsere nélkül teljesíti majd a távot.

Végül aztán a Mercedes a bokszba hívta őt friss intermediate-abroncsokért, Hamilton pedig úgy véli, ez rossz döntés volt.

„Nem, természetesen nem vagyok elégedett. Kint kellett volna maradnom” – mondta a Ziggo Sport televíziós csatornának nyilatkozva a holland.

Arra a kérdésre, hogy az ő döntése volt-e, illetve, hogy miért nem bírálta felül csapatát, a címvédő így felelt: „Azt kellett volna, de már nem számít.”

„Nem tettem, mert csapatjátékos vagyok, a csapat pedig azt javasolta, hogy álljak ki. De tudtam, hogy mi történik majd, ha új gumikra, új intermediate-gumikra váltunk: elkezdenek szemcsésedni. Nem igazán tudok mit mondani, ez van. Veszítettünk néhány pontot ma, de az élet megy tovább, tanulunk belőle.”

Hamilton azt mondja, vagy kint kellett volna maradnia a pályán leintésig, vagy jóval korábban kellett volna kiállnia a bokszba.

„Visszatekintve azt gondolom, vagy kint kellett volna maradnom, vagy sokkal korábban a bokszba hajtani. Ha ugyanis 8 körrel a vége előtt kiáll az ember, nincs ideje arra, hogy átjusson a szemcsésedési fázison ezekkel az intermediate-gumikkal.”

„Miközben csúszkáltam ebben a periódusban, majdnem még több pozíciót veszítettem. Szóval frusztráló, de ez van.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!