Hamilton: Gondolkodtam, teljesítsem-e a csapat kérését - F1VILÁG.HU

Hamilton: Gondolkodtam, teljesítsem-e a csapat kérését

Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es versenyzője kételkedett benne, hogy sikerül-e a kétkiállásos taktikával az élre állniuk, azonban végül nagyon büszke csapatára, hogy segítségükkel megnyerte a Spanyol Nagydíjat.

Hamilton a pole pozícióból rajtolt, azonban a startot követően Max Verstappen megelőzte őt, és a futam későbbi szakaszában hiába támadta, nem sikerült megelőznie őt. 

Ekkor a Mercedes stratégiát váltott: kétkiállásos taktikát választottak, vagyis a brit pilóta friss abroncsokért a bokszba hajtott Verstappen mögül. Ekkor egy kiállásnyi hátrányból küzdötte vissza magát holland ellenfele mögé, és végül meg is előzte őt. 

 

„Nagyon szoros rajt volt, nyilván volt egy kis felgumizott rész a jobb oldalon és a Red Bull remekül indult” – nyilatkozta Hamilton. „Aztán csak vadásztam, és olyan sokáig olyan közel voltam, és nem gondoltam, hogy ki fognak tartani a gumik.”

„De csak sikerült valahogy életben tartani őket. Aztán hosszú út volt, mire 20 másodperces hátrányból visszatértem. De jó kis szerencsejáték volt, nagyon jó stratégia.”

„Úgy teljesítettük a hétvégét, hogy biztosra mentünk, hogy a versenyre két új szett közepes keverékünk marad, ha két kiállást kell teljesítenünk – még akkor is, ha az egy kiállás valószínűleg jobbnak tűnt.”

„Arra gondoltam, hogy „jöjjek be, vagy hagyjam figyelmen kívül a behívást és maradjak kint?” De nyilván megtettem, amit a csapat kért, mert megvan a bizalom köztünk, és ez egy figyelemre méltó munka volt mindenkitől a csapatnál. Micsoda nap!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Gondolkodtam, teljesítsem-e a csapat kérését
Alonso a futamgyőztest dicsérte: Max kiválóan vezetett!
Sainz frusztrált: A tempónk megvolt egy jobb eredményhez
Verstappen: Ez kemény menet volt, de ilyen Monaco
Az eső sem tudta megállítani, Verstappen óriási előnnyel nyert Monacóban!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!