Hamilton: Gondolkodtam, teljesítsem-e a csapat kérését - F1VILÁG.HU

Hamilton: Gondolkodtam, teljesítsem-e a csapat kérését

HIRDETÉS
Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es versenyzője kételkedett benne, hogy sikerül-e a kétkiállásos taktikával az élre állniuk, azonban végül nagyon büszke csapatára, hogy segítségükkel megnyerte a Spanyol Nagydíjat.
BARCELONA, SPAIN - MAY 09: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 leads Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda on track during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 09, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Hamilton a pole pozícióból rajtolt, azonban a startot követően Max Verstappen megelőzte őt, és a futam későbbi szakaszában hiába támadta, nem sikerült megelőznie őt. 

Ekkor a Mercedes stratégiát váltott: kétkiállásos taktikát választottak, vagyis a brit pilóta friss abroncsokért a bokszba hajtott Verstappen mögül. Ekkor egy kiállásnyi hátrányból küzdötte vissza magát holland ellenfele mögé, és végül meg is előzte őt. 

„Nagyon szoros rajt volt, nyilván volt egy kis felgumizott rész a jobb oldalon és a Red Bull remekül indult” – nyilatkozta Hamilton. „Aztán csak vadásztam, és olyan sokáig olyan közel voltam, és nem gondoltam, hogy ki fognak tartani a gumik.”

„De csak sikerült valahogy életben tartani őket. Aztán hosszú út volt, mire 20 másodperces hátrányból visszatértem. De jó kis szerencsejáték volt, nagyon jó stratégia.”

„Úgy teljesítettük a hétvégét, hogy biztosra mentünk, hogy a versenyre két új szett közepes keverékünk marad, ha két kiállást kell teljesítenünk – még akkor is, ha az egy kiállás valószínűleg jobbnak tűnt.”

„Arra gondoltam, hogy „jöjjek be, vagy hagyjam figyelmen kívül a behívást és maradjak kint?” De nyilván megtettem, amit a csapat kért, mert megvan a bizalom köztünk, és ez egy figyelemre méltó munka volt mindenkitől a csapatnál. Micsoda nap!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!