Hamilton kőkemény visszavágására számít Button - F1VILÁG.HU

Hamilton kőkemény visszavágására számít Button

HIRDETÉS
Jenson Button szerint a hétszeres világbajnok idén kíméletlen formában lesz, amivel George Russellre is nagy nyomást fog helyezni.
Mercedes-AMG F1 W14 E Performance Launch - LAT Images Lewis Hamilton

Karrierje legnehezebb és legeredménytelenebb Forma-1-es szezonján van túl Lewis Hamilton, aki a 2022-es idény során egyetlen futamgyőzelmet vagy rajtelsőséget sem tudott kipréselni a Mercedes félresikerült konstrukciójából, a W13-ból. Hamilton egykori csapattársa, Jenson Button szerint ez a pont minden sikeres pilóta számára eljön egyszer, de Hamiltontól emiatt nem számít mentális törésre.

„Egyszer mindenki számára eljön ez a pont. Sokan ilyenkor vonulnak vissza. Már nem győztes autóban ülnek, ezért lelépnek” – magyarázta Button.

Hamilton nyilván nem így tett, már csak azért sem, mert a Mercedesszel életben lévő szerződése az idei év végéig szól. Button szerint a hétszeres világbajnok idén kőkemény visszavágásra készül, amivel csapattársa, George Russell dolgát is meg fogja nehezíteni.

„A Mercedes hosszú éveken keresztül győztes autóval látta el. Tavaly nyilván nem, de az autó mégis nyert egy futamot. Azt mondhatnánk, hogy az év vége felé a Mercedes egészen megerősödött, és Lewis is jó formában volt. A szezon közepétől a végéig nagyon kiegyensúlyozottan teljesített, és kifejezetten gyors volt. Szerintem ezt az évet keményen fogja kezdeni. Rögtön az elejétől ‘rajta lesz’, amit alig várok. Ezzel nagy nyomást helyez majd George Russellre, de szerintem ők ketten jó párost alkotnak, szóval kíváncsian várom a csatájukat” – jósolta a 2009-es világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!