Hamilton mindent tisztázott Alonsóval

Lewis Hamilton tisztázta a nézeteltéréseket Fernando Alonsóval, aki kikelt magából az elmúlt futam után, mert úgy érezte, a brit pilóta nem kapott elég szigorú büntetést a biztonsági autó megelőzéséért.Lewis Hamilton megerősítette, hogy maga mögött hagyta az elmúlt versenyen történteket, ami után egykori csapattársa, Fernando Alonso teljesen kikelt magából, mert úgy érezte, hogy a brit versenyző nem kapott elég szigorú büntetést a biztonsági autó megelőzéséért.

Az egykori csapattársak nyilvános szócsatát vívtak egymással az Európa Nagydíjat követően.

Alonso ugyanis azt állította, hogy a sportfelügyelők elcsalták a versenyt – amiért egyénként később elnézést kért a szövetségtől –, míg Hamilton kijelentette, hogy a spanyol pilótának csak savanyú a szőlő, mert lebőgött hazai közönsége előtt.

Hamilton azonban elmondta, hogy a történteket maga mögött hagyta, és tisztázta a nézeteltérést Alonsóval, így teljesen higgadtan készülhet hazai versenyére, a hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjra, ahol csapata számos újítást fog bevetni.

„Kapcsolatban vagyunk egymással” – mondta a McLaren brit pilótája a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában, mikor arról kérdezték, beszélt-e Alonsóval az elmúlt futamon történtek után.

„Neki is megvan a számom, és nekem is megvan az övé. Váltottunk néhány üzenetet, és minden rendben van, mindenki megnyugodott a történtek után. Írtam neki egy üzenetet, hogy miként érzi magát, és azt mondta, hogy minden rendben van, és tisztában van azzal, miként mennek a dolgok, és ez egy hihetetlenül kemény szezon.”

Hamilton azt is elárulta, hogy reményei szerint ott lesz mellette édesapja, Anthony Hamilton a Brit Nagydíjon, aki egyetlen versenyre sem kísérte el fiát azóta, hogy „szakítottak” egymással, és a brit pilóta menedzser nélkül van.

„Úgy gondolom, hogy el fog jönni” – mondta Hamilton a The Daily Express c. lapnak. „Meghívtam őt, és az egész családomat.”

“Ha minden igaz, akkor édesapám szombat este érkezik, míg a családom többi tagja vasárnap lesz jelen a pályán, hogy megnézze a versenyemet.”

A világbajnokság éllovasa hozzátette, hogy bár nem egyszerű édesapja védő szárnyai nélkül egyengetnie pályafutását, úgy érzi, hogy a „szakítással” egy sokkal jobb ember vált belőle, hiszen olyan dolgokat is megtanult az elmúlt időben, amire korábban nem volt lehetősége, illetve szüksége.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS