Hamilton nem elégedett, következetességet kér a felügyelőktől

Italian Grand Prix 2019, Monza, Friday, Lewis Hamilton, Mercedes
Fotó: Italian Grand Prix
Lewis Hamilton sokáig komoly csatát vívott a győzelemért Charles Leclerckel, végül azonban alulmaradt a ferrarissal szemben.

A csatájuk során Leclerc a Roggia-sikán előtt nem sok helyet hagyott a britnek, aki így elhagyni kényszerült a pályát. A Mercedes versenyzője elégedetlenségét fejezte ki az incidenst illetően.

Hamilton a kerékcserék után folyamatos nyomás alatt tartotta a Ferrari versenyzőjét: Leclerc hősiesen védekezett, ám a címvédő szerint nem hagyott elég helyet neki, emiatt elhagyta a pályát és leszakadt a monacóiról. A versenyfelügyelők fekete-fehér zászlós utolsó figyelmeztetést adtak Leclercnek, Hamilton szerint azonban ez túl enyhe következmény volt:

Nem igazán számít, mit gondolok én ezekről a döntésekről, mert olyan sokszor beszéltünk már róluk. Egy balesetet kerültem el ott, mégsem történt semmi. Az új generáció nagyobb mozgásteret kap a felügyelőktől, hogy úgy helyezkedjenek, ahogy akarnak, miközben az idősebb generációnak ez nem igazán tetszik. Most már tudom, hogy mennek a dolgok, ezért már várom a következő versenyt. Szemlátomást egyre több dolgot tehetünk meg, ezt jó tudni. Következetességet kérünk, hogy minden alkalommal ugyanazt a szabályt alkalmazzák” – fogalmazta meg kritikáját az esetet illetően az ötszörös világbajnok.

Hamilton gumijai teljesen elfogytak a futam végére, így az utolsó körökben kijött egy bónusz kerékcserére, a friss gumikon pedig megfutotta a verseny leggyorsabb körét, így vigaszdíjként plusz egy ponttal gazdagodott. Nem mintha aggódnia kellene, hiszen előnye tetemes, 63 pont csapattársával, Valteri Botasszal szemben.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!