Friss hírek

Hamilton nem elégedett, következetességet kér a felügyelőktől

Lewis Hamilton sokáig komoly csatát vívott a győzelemért Charles Leclerckel, végül azonban alulmaradt a ferrarissal szemben.

A csatájuk során Leclerc a Roggia-sikán előtt nem sok helyet hagyott a britnek, aki így elhagyni kényszerült a pályát. A Mercedes versenyzője elégedetlenségét fejezte ki az incidenst illetően.

Hamilton a kerékcserék után folyamatos nyomás alatt tartotta a Ferrari versenyzőjét: Leclerc hősiesen védekezett, ám a címvédő szerint nem hagyott elég helyet neki, emiatt elhagyta a pályát és leszakadt a monacóiról. A versenyfelügyelők fekete-fehér zászlós utolsó figyelmeztetést adtak Leclercnek, Hamilton szerint azonban ez túl enyhe következmény volt:

Nem igazán számít, mit gondolok én ezekről a döntésekről, mert olyan sokszor beszéltünk már róluk. Egy balesetet kerültem el ott, mégsem történt semmi. Az új generáció nagyobb mozgásteret kap a felügyelőktől, hogy úgy helyezkedjenek, ahogy akarnak, miközben az idősebb generációnak ez nem igazán tetszik. Most már tudom, hogy mennek a dolgok, ezért már várom a következő versenyt. Szemlátomást egyre több dolgot tehetünk meg, ezt jó tudni. Következetességet kérünk, hogy minden alkalommal ugyanazt a szabályt alkalmazzák” – fogalmazta meg kritikáját az esetet illetően az ötszörös világbajnok.

Hamilton gumijai teljesen elfogytak a futam végére, így az utolsó körökben kijött egy bónusz kerékcserére, a friss gumikon pedig megfutotta a verseny leggyorsabb körét, így vigaszdíjként plusz egy ponttal gazdagodott. Nem mintha aggódnia kellene, hiszen előnye tetemes, 63 pont csapattársával, Valteri Botasszal szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!