Hamilton: Nincs értelme aggodalmaskodni - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nincs értelme aggodalmaskodni

Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es versenyzője egyelőre nem aggódik amiatt, hogy problémákkal kellett szembenézniük az első két bahreini tesztnapot követően.

A Mercedest tegnap váltóprobléma hátráltatta, szombaton pedig Hamilton a kavicságyba csúszott, emiatt piros zászlóval meg is kellett szakítani a tesztet.

Ami a megtett kilométereket illeti, a Mercedes a mezőny utolsó helyén áll 164 körrel, azonban Hamilton bízik benne, hogy a vasárnap már produktívabb lesz számukra. 

 

„Ez a második tesztnap, csak a munkánkra koncentrálunk, szóval semmi másra jelen pillanatban. Csak arra fókuszálunk, hogy megértsük az autót. Nincs értelme aggódnunk. Mindenki a saját programjára koncentrál, és mi is ezt tesszük” – nyilatkozta a brit. 

Hamilton elmondta, az autó nagyjából ugyanúgy viselkedett szombaton, mint pénteken, azonban a körülmények kedvezőbbek voltak, miután tegnap elérte a pályát a homokvihar. 

„Ma a szél 180 fokos fordulatot vett, szóval ma nagyon más volt a pálya” – mondta a brit. „A pálya egyes helyein, ahol tegnap nem lehetett, ott jobban lehetett nyomni, de nagyok a széllökések, ahogy a 13-as kanyarban is megtapasztaltam” – nyilatkozta a brit a kicsúszásával kapcsolatban.

„Az autó hátulja nem túl jó ezekkel az új szabálymódosításokkal, de megpróbáljuk megtalálni az arany középutat.”

A kérdésre, mennyire voltak hasznosak az eddigi tesztnapok abból a szempontból, hogy megtalálják a Mercedes továbbfejlesztendő pontjait, a brit így válaszolt: „A múlthoz képest nem volt igazán hasznos. 60 kört teljesítettünk? Valahogy így. Megpróbálunk annyira hatékonyak lenni, amennyire csak tudunk.”

„Kevesebb kilométert tettünk meg, mint a többiek, mint például a Red Bullok. Megpróbálunk ragaszkodni a programunkhoz és olyan hatékonynak lenni, amennyire csak tudunk.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Nincs értelme aggodalmaskodni
Komoly fejlesztésekkel vágnak vissza Alonsóék Kanadában
Nevetség tárgyává vált a Williams, a csapatfőnök az istálló védelmére kelt
Nem tervez Red Bull-motorokra váltani a McLaren
James Key lett a Sauber technikai igazgatója

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!