Orosz Nagydíj

Hamilton nincs megelégedve magával

A McLaren Mercedes brit sztárja, Lewis Hamilton bevallotta, csakis magának köszönheti, hogy nem tudott előrébb végezni a mai időmérő edzésen, ahol a Ferrari versenyzői diktálták a tempót.

A McLaren Mercedes brit sztárja, Lewis Hamilton bevallotta, csakis magának köszönheti, hogy nem tudott előrébb végezni a mai időmérő edzésen, ahol a Ferrari versenyzői diktálták a tempót.

Azt követően, hogy megnyerte a szezonnyitót, Hamilton kikapott újdonsült csapattársától, Heikki Kovalainentől, és majd’ egy teljes másodperccel volt lassabb a Ferrari braziljánál, a pole pozíciót megszerző Felipe Massánál a mai kvalifikációs tréningen Sepangban.

Lewis bevallotta, egy kicsit küszködött autója tapadásával, és folyamatosan forgalomba ütközött, ami miatt nem tudta üzemi hőfokra hevíteni abroncsait.

“Az utolsó etapban nem volt meg a gumik megfelelő tapadása, és egy kicsit szenvedtem az autó pályán tartásával” – magyarázta a brit versenyző az időmérő végén. “Mivel nagy volt a forgalom a pályán, minden az időzítésen múlott, és sajnos többször forgalomba ütköztem, így nem tudtam megfelelően felmelegíteni a fékeket és a gumikat.”

“Az igazat megvallva, nem végeztem tökéletes munkát a mai nap, és majd áttanulmányozom az adatokat, hogy miként tudnék gyorsabb lenni holnap. Mindezek ellenére optimistán várjuk a folytatást, mert még bármi megtörténhet a versenyen.”

A csapat vezetője, Ron Dennis sem csügged a második sor miatt, mert úgy gondolja, hogy a McLaren képes lesz majd harcba szállni a Ferrarival a holnapi megmérettetésen.

“Mindkét versenyzőnk kiváló munkát végzett, jó helyről várhatják a holnapi futam rajtját. Természetesen jobb lett volna, ha az első sorból indulhatunk, azonban tisztában voltunk azzal, hogy sokkal keményebbek lesznek ellenfeleink ezen a hétvégén, de a stratégiánkkal meg vagyunk elégedve” – magyarázta a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS