Hamilton szerint megfelelően felkészült a McLaren - F1VILÁG.HU

Hamilton szerint megfelelően felkészült a McLaren

HIRDETÉS

Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy a McLaren vadonatúj versenygépe remek formában várhatja a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, azonban tisztában van azzal, hogy csapatának még sokat kell dolgoznia ahhoz, hogy legyőzze a Ferrarit.

Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy a McLaren vadonatúj versenygépe remek formában várhatja a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, azonban tisztában van azzal, hogy csapatának még sokat kell dolgoznia ahhoz, hogy legyőzze a Ferrarit.

A téli teszteken látottak alapján egyre inkább úgy tűnik, hogy a McLaren előnyben van a Ferrarival szemben az első körökben, ám ha a hosszú etapokat nézzük, akkor az olaszok állnak az élen.

Mindezek ellenére Hamilton elégedetten nyilatkozott, mert úgy gondolja, hogy csapata megfelelően felkészült a 2008-as bajnokságra, amit a héten megrendezett barcelonai tesztprogram is bizonyított.

“A téli tesztek relatíve simán mentek számunkra” – mondta a brit versenyző a McLaren hivatalos weboldalán. “A megbízhatóságunkkal nem volt gond, és az autó is jónak tűnik. A tesztek jól sikerültek számunkra, rengeteg kört teljesítettünk, így magabiztosan várjuk a folytatást.”

“A héten megrendezett tesztprogram is kiválóan sikerült számunkra. A kiállásokat, a rajtokat, és a versenycsapattal való kommunikációt gyakoroltuk, hogy minden rendben legyen a szezonnyitón. Ahogy azt már mondtam, az autó fantasztikus, de mint mindig, most is sok munka vár még ránk.”

“Egy Forma-1-es autó fejlesztőmunkálatai soha nem fejeződnek be, és ha megnézzük, mennyit fejlődött az új autó azóta, hogy először pályára gördült január elején, akkor nagyon elégedettek lehetünk. A munkát mindenki tovább folytatja, annak ellenére, hogy a téli tesztidőszakot befejeztük.”

Hamilton csapattársa, Heikki Kovalainen is magabiztosan nyilatkozott csapata idei esélyeiről, és úgy érzi, minden a legnagyobb rendben halad, és jól fognak szerepelni a március közepén megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

“Sokat fejlesztettünk az autón, én is sokat fejlődtem, és egyre jobban ismerem a csapatot” – mondta a finn versenyző. “Minden pozitív, egy pillanatig sem volt rossz a csapat hangulata. Természetesen voltak napok, amelyek nehezebbek voltak, mint mások, de folyamatosan fejlődtünk.”

“Elmondhatom, hogy egy igen eredményes téli tesztidőszakon vagyunk túl, és mindenünk megvan ahhoz, hogy eredményesek legyünk az idei évben” – tette hozzá Kovalainen.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!