Hamilton szerint nagyszerű előszezonon van túl a Mercedes - F1VILÁG.HU

Hamilton szerint nagyszerű előszezonon van túl a Mercedes

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Rendkívül produktív és eredményes felkészülést tudhat maga mögött a világbajnoki címvédő Mercedes csapata – bár nem tudják, hogy állnak riválisaikhoz képest, Lewis Hamilton szerint okuk van az optimizmusra.

A német istálló több mint 1000 kört tett meg a barcelonai versenypályán a 8 előszezoni tesztnap során, a pénteki zárónapon pedig mindkét versenyző róhatta a köröket a W09-es modellel.

Délután Lewis Hamilton pattant volán mögé, és egy teljes versenyszimulációt is elvégzett – mely elmondása szerint remekül sikerült.

Hamilton szerint egyértelműen előreléptek az új autóval, de sok kérdésre csak a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj ad majd választ.

„Igazán pozitív teszt volt ez számunkra” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Sikerült elvégeznünk mindent, a megbízhatóságunk nagyszerű. Mindenki mindent beleadott, és fantasztikus munkát végzett. Büszke vagyok a csapatra, és elégedettek vagyunk a gyűjtött információkkal.”

„Az autó és a pálya is gyorsabbá vált a tavalyi verseny óta. A péntek délutáni versenyszimulációm során 1:19-es köröket futottam – 2017-ben ilyen időt futottam az időmérőn!”

„De még így is nehéz megmondani, hogy állunk a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest, és az első versenyig nem is fogjuk tudni. Viszont úgy érzem, annyi információt gyűjtöttünk, amennyit csak lehetett, hogy a legjobb adatokkal felszerelkezve induljunk útnak a szezonnyitóra. A felkészülésünk igazán jól alakult.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!