Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hamilton: Szörnyű volt a második edzés

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője szerint egyáltalán nem volt könnyű napja, miután a Portugál Nagydíj második szabadedzésén nem sikerült megtalálniuk a megfelelő beállításokat.

Hamilton a Portugál Nagydíj első szabadedzésén csapattársa, Valtteri Bottas mögött a második helyen végzett, majd a második tréningen csupán a 8. leggyorsabb időt autózta 1,4 másodperccel lemaradva Bottastól.

Ennek oka az volt, hogy a második tréningre módosított a Mercedes az autó beállításain, azonban nem a kedvező irányba, azonban egyébként sem volt egyszerű Hamilton mai napja, ahogyan a mezőny többi versenyzője számára is kihívásokat tartogatott a portimaói versenypálya. 

„Ez egy nehéz pálya, kemény kihívást jelent” – mondta Hamilton. „A pálya hullámai hihetetlenek. Sok olyan hely van, ahol egyszerűen nem látod, hogy hova mész. A 8-as kanyar kijáratánál az eget nézed egy ideig, és fogalmad nincs, mi van az emelkedőn túl. A 11-es kanyarba is bemész, és nem tudod, hol vagy, a semmiből érkezik.”

Szóval nagy kihívás. A pálya felülete nagyon csúszós. Sokan hibáznak, csúszkálnak, megpörögnek, szóval nem volt könnyű nap.”

Az első edzés jobb volt nekem, még akkor is, ha az autó nem volt annyira rendben. Aztán elvégeztünk néhány változtatást, és eléggé szörnyű volt a második edzés. Szóval hátra kell lépnünk, és meg kell néznünk, hogy mi volt rossz az edzésen, és hova tudunk fejlődni holnapig.”

A piros zászlós periódusok sem kedveztem Hamiltonnak és a csapatnak, sok gyakorlási idő kiesett számukra. 

„Elég lassúak voltak ma a mentéssel, szóval sokat ültünk a garázsban. Nehéz volt a mai nap.”

„Nem könnyű. Azért sem, mert nehéz a megfelelő működésre hozni a gumikat az első körre, még a lágyakat is. A kemény keverékeknél ez várható is egy ilyen pályán.”

A brit pilóta szerint izgalmas küzdelem lesz az időmérőn, és biztos benne, hogy küzdeni fognak a forgalommal. 

„A Q1-ben sok autó lesz a pályán, és versenyfutás lesz azért, hogy jó pozícióban legyünk egy tiszta körhöz. De ez van, mindenki egy hajóban evez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!