Hamilton: Ugyanazt tettem volna, mint Vettel

A világbajnok éllovas Lewis Hamilton azt mondja, fordított helyzetben valószínűleg ő is ugyanúgy cselekedett volna, mint riválisa, Sebastian Vettel.

A Ferrari német versenyzője 5 másodperces időbüntetést kapott a Kanadai Nagydíjon, miután egy kicsúszást követően „nem biztonságos” módon tért vissza a pályára, ezáltal „elkerülő manőverre” kényszerítette Hamiltont.

Sokak szerint Vettelt nem kellett volna megbüntetni, Hamilton viszont azt mondja, a német vétett a szabályok ellen – még ha feltehetőleg ő is ugyanezt tette volna.

Hirdetés
 

„Megnéztem a visszajátszást. Nyilván nagyon szoros. Amit elmondhatok, hogyha én lettem volna elöl és hibázok, ezáltal kicsúszok, feltehetően ugyanezt csináltam volna” – mondta a brit versenyző.

„Az ilyen nagyon gyorsan történik, az ember csak próbálja tartani a pozícióját. És amikor azt mondom, hogy én ugyanígy tettem volna, én is próbáltam volna leszorítani őt. Alapvetően ez történt most is. Szóval a véleményem ezzel kapcsolatban nem változott. Ami a szabályokat illeti, ha nem lenne ez a szabály, én pedig nem veszem el, összeütköztünk volna. Így vagy úgy, de rosszul sült volna el.”

Amikor rádióüzenetéről kérdezték, melyben azt tette szóvá, hogy Vettel veszélyesen tért vissza a pályára, Hamilton kifejtette, tartja magát véleményéhez.

„Általában az első benyomás a helyes. Amikor megnéztem a visszajátszást és az adataimat, hogy fékeznem kellett a 4-es kanyar kijáratán… veszély volt, és ha nem fékezek, összeütközünk. Szóval nem gondolom másképp most sem.”

„Versenyzőként az ember tudja, hogy mennek az ilyen dolgok. Más, amikor az ember nézőként figyeli az ilyet. Versenyzőként, ha a dolgok rossz irányba indulnak el, az ember próbálja leszorítani a másikat, hogy ne veszítsen pozíciót. Ez egy természetes ösztön. Nem mondod azt, hogy ’akkor balra húzódok, hogy el tudjanak menni mellettem’.”

„Ő blokkolt engem, de sajnos lecsúszott a pályáról, és a szabályok így írják elő a visszatérést.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!