Friss hírek

Hamiltonnak ki kell hagynia a Bahreini Nagydíjat

Azt követően, hogy a bahreini illetékesek bejelentették, a McLaren az utolsó garázst kapja meg a boxutcában a hétvégi versenyen, a wokingiak vezetése megerősítette, csak egy autóval tudják vállalni a Bahreini Nagydíjat.

Azt követően, hogy a bahreini illetékesek bejelentették, a McLaren az utolsó garázst kapja meg a boxutcában a hétvégi versenyen, a wokingiak vezetése megerősítette, csak egy autóval tudják vállalni a Bahreini Nagydíjat.

Annak ellenére, hogy a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone és a csapatok közötti megbeszélések eredményeként a brit gárda az ötödik garázst foglalhatta el a szezon első két versenyén, a Bahreini Nagydíj illetékesei vasárnap délután megerősítették, hogy felsőbb utasításra hátra kellett sorolniuk a McLarent a boxutcában.

A csapatok az elmúlt évben megszerzett konstruktőri helyezéseik alapján kapják meg a garázsokat a boxutcában, és mivel a McLarent a kémügy miatt kizárták a versenyből, elméletileg már az első versenyeken is az utolsó helyet kellett volna birtokba vennie.

Igen ám, de a tengerentúli versenyeken a brit alakulat az ötödik helyen, a Ferrari, a BMW, a Renault, és a Williams mögött lévő garázst kapta meg, ugyanis motorhome-ja nem fért volna el a boxutca végén.

A Bahreini Nagydíj szervezői sokáig abban voltak, hogy a McLaren náluk is megtarthatja ötödik helyét a boxutcában, ám az utolsó pillanatban változtatniuk kellett ezen, miután a Formula One Management (FOM) erre felszólította őket.

A McLaren egészen a mai napig nem reagált a hírre, pedig kiderült, egészen eddig folytak a tárgyalások a csapat wokingi főhadiszállásán, ugyanis egy igen komoly probléma merült fel, mégpedig az, hogy egyszerűen nem fognak elférni az utolsó garázsban.

A vezetés azonnal felkereste a Nemzetközi Automobil Szövetség vezetőjét, Max Mosley-t, aki jelenleg ügyvédeivel van elfoglalva a körülötte kirobban szexbotrány miatt, így a tárgyalások már a kezdeti fázisban megszakadtak.

A McLaren kétségbeesésében már a Force Indiával is felvette a kapcsolatot annak reményében, hogy az egyik garázsukat esetleg átadják nekik, azonban az indiai kiscsapat ebbe nem ment bele, így a brit gárda választás elé került: egyik autóját – hely hiányában – nem tudja elindítani a hétvégi Bahreini Nagydíjon.

A vezetés, a Ferrari három éve alkalmazott módszerét választotta arra, hogy eldöntse, melyik versenyzőjének biztosít lehetőséget a szereplésre.

A pénzfeldobásra még hétfőn éjszaka sor került Wokingban. A fej Hamilton, az írás Kovalainen volt. Az egy centest Dennis dobta fel, és mivel az írás került felülre, Hamilton nem indulhat a hétvégi Bahreini Nagydíjon.

A többi csapat egyelőre nem kommentálta a hírt.

(Természetesen ez csak áprilisi tréfa volt 🙂 )

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!