Friss hírek

Heidfeld elégedett, Kubica csalódott

Nick Heidfeld boldogan nyilatkozott, miután fantasztikus teljesítményt nyújtva a második helyen végzett a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon. Kubica viszont csalódott volt.

Nick Heidfeld boldogan nyilatkozott, miután fantasztikus teljesítményt nyújtva a második helyen végzett a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon. Kubica viszont csalódott volt.

A német versenyző, aki az ötödik helyről vágott neki a mai megmérettetésnek, egyenletes teljesítményt nyújtva megszerezte a BMW első dobogós helyezését az idei évben, miután öt másodperccel lemaradva Hamilton mögött, a második helyen érkezett célba.

Heidfeld bízik benne, hogy csapata tovább tud javulni, és hamarosan megszerezheti első futamgyőzelmét a királykategóriában.

“Fantasztikusan kezdődött számunkra a szezon” – mondta Heidfeld. “A csapat nagyon keményen dolgozott, hogy megoldást találjon minden olyan problémára, ami hátráltatott minket a téli tesztek elején. Folyamatosan javítottunk az F1.08-as modell teljesítményén, és még mindig nem hoztuk ki belőle a maximumot.”

“A rajtnál túlságosan kipörögtek a kerekeim, így nem tudtam magam mögött tartani Nico Rosberget. Azt gondoltam, hogy előbb kihajt a boxba, ám végül egyszerre érkeztünk meg a szerelőkhöz. A csapat kiváló munkájának köszönhetően, meg tudtam őt előzni.”

“A második kiállásomnál szerencsém volt, hogy a biztonsági autó nem előbb gördült pályára, mert így a tervezett időben be tudtam hajtani a boxba. Az utolsó etapban vigyáznom kellett arra, hogy ne tegyem tönkre a lágy gumikat. Végeredményben azt mondhatom, hogy az első verseny kipörgésgátló nélkül jóval könnyebb volt, mint azt gondoltam.”

Heidfeld csapattársa, Robert Kubica, aki az első sorból várhatta a futam rajtját, nem tudta pontokra váltani kiváló tegnapi szereplését. A lengyel versenyző végül feladni kényszerült a küzdelmet, miután Kazuki Najaima hátulról beleszállt autójába a Safety Car mögött.

“Minden rendben volt az elején. Ugyanolyan stratégián voltam, mint Nick, és a sebességem is megvolt. Aztán változtattunk a stratégián, ami nem jött be” – magyarázta Kubica.

“Beragadtam Bourdais mögé, és rengeteg időt vesztettem. Mindezek ellenére is esélyem volt a pontszerzésre, azonban a végén, a harmadik biztonsági autós periódusban Nakajima belém szállt, így fel kellett adnom a versenyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!