Heidfeld Schumacherről: A pályán „gátlástalan, agresszív, olykor tisztességtelen”, azon kívül viszont... - F1VILÁG.HU

Heidfeld Schumacherről: A pályán „gátlástalan, agresszív, olykor tisztességtelen”, azon kívül viszont…

HIRDETÉS
Michael Schumacherről is beszélt a Forma-1 hivatalos podcastjében nemrég a korábbi F1-es pilóta, Nick Heidfeld.
Ralf Schumacher, Michael Schumacher,  Nick Heidfeld BMW Sauber F1 Team Driver 2006 and Nico Rosberg.attend the Thursday Press conference.

A német versenyző 2000 és 2011 között volt állandó tagja a száguldó cirkusz mezőnyének.

Győznie egyszer sem sikerült, ám 13 alkalommal felállhatott a dobogóra, és nemzetisége okán természetesen jól ismerte a száguldó cirkusz legendáját, Michael Schumachert.

Heidfeld a Beyond the Grid című podcastben elárulta, bár a győzelemért soha nem csatázhatott Schumacherrel, egy pokolian jó versenyzőt ismert meg személyében.

„A pályafutásom elején, amikor ő már világbajnoki címeket nyert, nem ülhettem olyan versenyautóban, amilyennel harcolni tudtam volna ellene” – mondta a német.

„Amikor ott voltam Monacóban a Forma 3000-es versenyen, néztem a versenyét. Ő volt a legkiemelkedőbb versenyző mind közül. Mindenki a fizikai képességeiről, a mérnöki tudásáról beszélt, de a nyers vezetési képességei fenomenálisak voltak.”

„De a Forma-1-ben nem igazán volt lehetőségem arra, hogy ellene harcoljak.”

Heidfeld azt mondja, a pályán kívül Schumacher igazán barátságos volt, a versenypályán viszont kegyetlen.

„A pályán teljesen más ember volt: gátlástalan, rendkívül agresszív, olykor tisztességtelen. De az autón kívül a legszerethetőbb figura, akit el lehet képzelni. Igazán melegszívű, rengeteget jelentett neki a család. Szóval egy igazán szerethető figura, miközben a pályán tett hülye dolgokat, amik elfogadhatatlanok voltak.”

Arra a kérdésre, hogy német versenyzőként a Schumacher-érában versenyezni hátrányt, vagy inkább előnyt jelentett-e, Heidfeld így felelt: „Szerintem mindkettőt. Egyfelől ajtót nyitott számos versenyzőnek a Forma-1-hez, beleértve engem is.”

Hirdetés

„Nyilván a figyelem főként rá helyeződött, de nyilván rajtunk múlt, hogy a lehető legjobb munkát végezzük a pályán, szóval erre abszolút nem tekintek negatívumként.”

„Hogy segítőkész volt-e? Azt mondanám, hogy mindig az volt, ami talán annak is köszönhető, hogy ismertem őt a gokartos időkből. Ő Kerpenben, Manheimben volt, többé-kevésbé a pályán élte az életét. Én pedig már akkor gokartoztam, amikor ő még nem is együléses autókkal versenyzett. Szóval mi már ekkor ismertük egymást. Pár évvel nyilván idősebb volt, szóval nem voltunk a legnagyobb haverok, de ismertük egymást.”

„Versenyezni nem versenyeztük egymás ellen gokarttal, túl nagy volt a korkülönbség. De már akkor, gokartozás közben is figyeltem őt a kerpeni pályán, fantasztikus volt!” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Heidfeld Schumacherről: A pályán „gátlástalan, agresszív, olykor tisztességtelen”, azon kívül viszont…
Így áll az F1-es pontverseny az imolai hétvége után
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!