Helyes döntés volt elengedni Piastrit? Pilóták válaszoltak a nehéz kérdésre - F1VILÁG.HU

Helyes döntés volt elengedni Piastrit? Pilóták válaszoltak a nehéz kérdésre

HIRDETÉS
Lando Norris a Magyar Nagydíjon a McLaren kérésére adta át a futamgyőzelmet csapattársának. Pilóták nyilatkoztak arról, hogyan cselekedtek volna a helyében.

Megosztó döntést hozott a McLaren Forma-1-es csapata a múlt hétvégi Nagydíjon, amikor az élen álló Lando Norrist arra kérték, adja át a pozícióját csapattársának, a korábban őt lerajtoló Oscar Piastrinak. Norris bár nehezen, de végül eleget tett a kérésnek, de mit szólnak ehhez a pilótatársai? Ha Norris helyében lett volna, Kevin Magnussen aszerint dönt, hogy milyen kapcsolatot ápolt addig a pontig a csapattársával és az istállóval.

 „Azt hiszem, ez a helyzettől függ, de számomra csábító lett volna megtartani a helyezést. De tudják, ez teljes mértékben attól függ, hogy állunk a csapattal és milyen múltunk van” – fogalmazott a dán pilóta.

A kérdést annak a Carlos Sainznak is feltették, aki 2019-ben és 2020-ban Norris csapattársa volt a McLarennél.

 „Az én időmben nem harcoltunk ilyen könnyű kettős győzelmekért. A csapatutasítás az csapatutasítás, és szerintem mindig a csapat érdeke az elsődleges. Én az egész Forma-1-es karrieremet ezzel a felfogással teljesítettem. Bármennyire is fájhatott elengedni Oscart, a csapatutasítás ezt diktálta. Mivel a csapat által, ingyen alávágással került elé, így vissza kellett adnia a pozíciót” – érvelt a futamon korábban történt fordulattal.

Norris másik egykori csapattársa, Daniel Ricciardo szerint a jövőben még kedvezhet a pilótának a Hungaroringen meghozott alázatos döntése. Emellett azt is dicsérte, ahogy a McLaren a verseny közben a helyzetet kezelte.

„Ezek a dolgok idővel visszaszállnak. Szerintem jó tanácsokat kapott, mert a pillanat hevében egy pilóta nem mindig látja át teljesen a helyzetet. Szerintem szüksége volt arra a nézőpontra, hogy nyerni csapatként tudnak, és később még szüksége lehet Oscar segítségére. És ahogy Carlos is mondta, ez egy csapatjáték, szükségünk van a mögöttünk állók segítségére. Idővel ezzel még jól járhat. Hosszú távon ez volt a legbölcsebb döntés” – taglalta az ausztrál pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Helyes döntés volt elengedni Piastrit? Pilóták válaszoltak a nehéz kérdésre
Eltörlik a leggyorsabb körért járó bónuszpontot az F1-ben
A Red Bull szerint Norris idén nem tudja legyőzni Verstappent
Az F1-es Amerikai Nagydíj TV-közvetítései
Verstappen nemigen fogja megúszni újabb rajtbüntetés nélkül

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!