Herta F1-es autóval tesztelhet a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Herta F1-es autóval tesztelhet a Hungaroringen

HIRDETÉS
A Hungaroringen tesztelhet az Alpine egy korábbi Forma-1-es versenyautójával a száguldó cirkuszban való szereplésre pályázó Colton Herta.
Colton Herta, Portimao, F1 test, McLaren

Az amerikai versenyző jelenleg az IndyCar-sorozat mezőnyének tagja, és 2023-ban az AlphaTauri csapata ültetné autójába, amennyiben Pierre Gasly az Alpine-nál folytatja F1-es pályafutását. Úgy tudni, a Red Bull és a francia istálló már mindenben megállapodtak, az üzlet most leginkább azon múlik, hogy a Gasly utódjának szánt Herta megkapja-e a Forma-1-es versenyzéshez szükséges szuperlicencet.

A legfrissebb hírek szerint egyébként erre egyre kevesebb esély van, a rivális csapatok ugyanis nagyon nem örülnének annak, ha a Forma-1 vezetősége kivételt tenne – Hertának ugyanis jelenleg nincs meg a szuperlicenc megszerzéséhez szükséges pontmennyiség.

Ennek ellenére a Red Bull továbbra is dolgozik azon, hogy felkészítse a fiatal pilótát arra az esetre, ha esetleg jövőre bemutatkozhat az AlphaTaurinál. Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója Monzában megerősítette, Herta hamarosan egy privát teszten vehet részt az Alpine-nal, méghozzá nem is akárhol: a Hungaroringen.

Az amerikai tehetség természetesen nem egy idei autóval körözhet, hanem a francia csapat egy korábbi versenygépével. A magyarországi teszt egyébként eredetileg az Oscar Piastri számára kialakított program részét képezte, miután azonban az ausztrál jövőre a McLaren színeiben áll rajthoz az F1-ben, így Herta ülhet majd autóba.

Sajtóhírek szerint a tesztet még a Szingapúri Nagydíj előtt megtartják a mogyoródi dombok között, és állítólag arra is van esély, hogy Herta mellett a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon parádés debütálást teljesítő Nyck de Vries is lehetőséget kap.

Herta egyébként az Alpine listáján nem szerepel, ám úgy tudni, de Vriesnek még lehet esélye arra, hogy a francia csapathoz szerződjön, amennyiben a Red Bull-lal kötendő megállapodás dugába dől.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!