Friss hírek

Hideg, esős idő várja az F1-et a Nürburgringen

Az előrejelzések szerint hűvös, zord időjárás fogadja majd a Forma-1 mezőnyét a hétvégi Eifel Nagydíj helyszínén, a Nürburgringen. A szezon eddigi leghidegebb versenyhétvégéje következik.

A hűvös idő mellett ráadásul a csapadék is megnehezítheti majd a mezőny dolgát a legendás versenypályán, ahová 2013 után tér vissza a száguldó cirkusz.

A Nürburgringen eredetileg nem rendeztek volna versenyt idén sem, a koronavírus-járvány azonban átírta a forgatókönyvet.

A Forma-1-es Eifel Nagydíj programja a szokásos módon két szabadedzéssel kezdődik majd pénteken: az előrejelzések szerint szinte biztosan vizes pályán lesznek kénytelenek körözni a versenyzők, a napi hőmérséklet pedig nem haladja majd meg a 13°C-ot.

A hétvége hátralévő részében még hidegebb lesz: a meteorológusok szerint a szombati maximum 8°C, a vasárnapi 9°C lesz. Emellett erős, akár 20 km/h-s nyugati szélre is kell számítani.

Szombaton egyébként a mostani előrejelzések szerint leginkább a délelőtti órákban várnak csapadékot, vasárnapra 40% az eső valószínűsége.

Időjárás-előrejelzés:

Nürburgring Időjárás

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner is figyelmeztet, jól fel kell készülniük.

„Kihívás lesz! Májusban jártam ott, a függönyt elhúzva pedig havat látott az ember! Volt már törölt versenyem ott a múltban. Minden megtörténhet.”

„Csodás őszi hétvége lehet, és a nap is ragyoghat minden nap. De fel kell készülnünk mindenre, és elő kell vennünk a télikabátunkat, mert szerintem szükségünk lesz rá!”

Daniel Ricciardo, a Renault versenyzője azt mondja, őrült versenyre kell készülniük.

„Az időjárás-jelentések szerint elég hűvös, esős idő várható, szóval nagyon más lesz, mint az elmúlt néhány futam, ahol egészen meleg volt” – mondta Daniel Ricciardo.

„Érdekes lesz látni, az autó miképp viselkedik majd ilyen körülmények között. Összességében, ha az év ezen időszakát nézzük, igazán kiszámíthatatlan hétvége várhat ránk, szóval őrült futamunk lehet. Majd meglátjuk, hogyan alakul.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!